Gentlemani silnic: Vytáhli muže z hořícího vozu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Gentlemani silnic: Vytáhli muže z hořícího vozu

Josef Faltýnek (vlevo) a Jaroslav Hetmánek loni zachránili život stršímu řidiči, kterého u Mohlenice vytáhli z hořícího auta.
Josef Faltýnek (vlevo) a Jaroslav Hetmánek loni zachránili život stršímu řidiči, kterého u Mohlenice vytáhli z hořícího auta.  (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Staršího muže vytáhli loni v listopadu z hořícího automobilu na dálnici u Mohelnice. Jaroslav Hetmánek (39) z Rapotína a Josef Faltýnek (30) ze Šternberka za to včera na půdě Policie ČR v Šumperku převzal ocenění Gentleman silnic.

„Neuměl bych s tím žít, kdybych nezastavil a nepomohl,“ konstatoval při převzetí plakety a věcných darů zachránce Jaroslav Hetmánek a dodal: „O to víc mě mrzí lidé, kteří kolem té nehody projeli před námi a nezastavili.“ Podobně hovořil i jeho kolega zachránce Josef Faltýnek.

„Pro mě osobně to byla prostě občanská povinnost. Nechápu lidi, kteří kolem jen stáli a nehodu si natáčeli. Rád bych všem vzkázal, aby nebyli lhostejní. Každý z nás může zachránit život a každému z nás se může stát, že jednou budeme potřebovat zachránit,“ konstatoval.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.