Policie opět hlídkuje v Hostouni na Kladensku: Vykradli dům střelce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Policie opět hlídkuje v Hostouni na Kladensku: Vykradli dům střelce

Čtrnáctinásobný vrah David K. bydlel s rodiči v domě v obci Hostouň na Kladensku.
Čtrnáctinásobný vrah David K. bydlel s rodiči v domě v obci Hostouň na Kladensku. (Blesk:Rusinova Maria)

Jen čtyři dny poté, co policie prohledala bydliště Davida K. (†24), který 21. prosince zastřelil na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy 14 lidí, se do domu někdo vloupal. Dvakrát!

„Na konci roku 2023 jsme přijali oznámení o dvou případech vloupání do jednoho rodinného domu v Hostouni na Kladensku, a to ve dnech 25. a 29. prosince. První bylo dokonané, druhé nikoli. Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody,“ sdělila policejní mluvčí Michaela Richterová k případu, o kterém první informoval server Novinky.cz.

V domě vrah žil s matkou a otcem. Toho zde zabil ještě před střelbou na fakultě a zanechal tu také dopis, v němž se přiznal i k vraždě muže (†32) s dcerkou (†2 měs.) v pražském Klánovickém lese.

Svíčky, květiny, vzkazy do nebe, nebo plyšáci a sladkosti, tak vypadají pietní místa v centru Prahy týden po tragické události na FFUK

Podle policie navíc nešlo o jediný dům, který byl v Hostouni vykraden. „Po Novém roce, 1. ledna, evidujeme případ vloupání do jiného obydlí. Po vyhodnocení situace jsme přijali dočasná opatření spočívající ve zvýšeném dohledu policejních hlídek v obci. Vzhledem k vyšetřování nebudeme sdělovat žádné další informace,“ dodala Richterová.

Víte, že...

...univerzita plánuje v rámci iniciativy Měsíc pro fakultu zřídit na náměstí Jana Palacha prostor pro vyjádření úcty a postupnou obnovu fakultního společenství? Chce tam přesunout i pietní místa od hlavní budovy FF UK a Karolina.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.