19 mrtvých po rusských náletech: Polsko znejistil neznámý objekt | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

19 mrtvých po rusských náletech: Polsko znejistil neznámý objekt

Prezident Andrzej Duda.
Prezident Andrzej Duda.  (Foto ČTK/C. Sokolowski)

Maximální pohotovost vyvolal včera ráno neidentifikovaný vzdušný objekt, který vstoupil do prostoru Polska ze směru od hranice s Ukrajinou. Incident by mohl mít spojitost s masivními pátečními ruskými nálety.

„Do našeho vzdušného prostoru vstoupil ráno neidentifikovaný vzdušný objekt. Od okamžiku, kdy překročil hranici, až k místu ztráty signálu ho monitorovaly radary systému protivzdušné obrany země,“ uvedly polské ozbrojené síly. Podle nepotvrzených informací mohlo jít o raketu, jež dopadla do neobydlené části obce Wożuczyn zvané Cukrownia v Tomaszowském okrese. Obec leží asi 20 kilometrů od ukrajinských hranic. Prezident Andrzej Duda (51) včera kvůli události svolal jednání s velením armády.

Podle podplukovníka Jacka Goryszewského z operačního velitelství lze incident spojovat s ruskými nálety na Ukrajinu. Prezident Volodomyr Zelenskyj (45), uvedl, že RF při nich vypálila 110 střel. V důsledku toho zemřelo v Kyjevě, Dnipru, Charkově, Lvově, Oděse a Záporoží 19 lidí a 76 lidí je raněných. Český šéf diplomacie Jan Lipavský (38, Piráti) včera uvedl, že Praha musí vytrvat ve své pomoci Kyjevu.

Přečtěte si
pravlast
11. 1. 2024 • 03:33

Kdo uvedl "ruSSkých" ?Kdo tady propaguje zakázané znaky nebo přímo ideologie?Uvedl to někdo z Polska nebo AHA?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.