Prozradil Ukrajině polohu plavidla: Obětoval loď za úplatek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Prozradil Ukrajině polohu plavidla: Obětoval loď za úplatek!

Loď byla vybavena řízenými střelami.
Loď byla vybavena řízenými střelami. (Foto Profimedia.cz)

Zásah! Potopena! Velmi výhodný obchod se podařilo uzavřít ukrajinským tajným službám, když za úplatek ve výši 34 tisíc korun zjistily polohu válečného plavidla za 2,5 miliardy! Za ztrátu zbrusu nové Putinovy lodě si však může Rusko samo.

Informace ukrajinské straně totiž poskytl sám kapitán ruského námořnictva Alexander Ermolenko (39), kterého Evropa vede jako válečného zločince. „Tak tady je. Nečekejte moc dlouho, můžou ji každou chvíli přesunout,“ psal protistraně. „Ručím jen za to, že je tam právě teď!“

Důležité souřadnice poslal za směšnou odměnu Ukrajincům přes americkou sociální síť Messenger, ukrajinská armáda pak bojovou loď Askold, která byla mimo jiné vybavena řízenými střelami, okamžitě vyhodila do povětří. A to ještě předtím, než se plavidlo vůbec stihlo zapojit do bojů!

Kapitán Ermolenko

Zásah v krymském přístavu potvrzují také fotografie. „Můžete si všimnout, že je stále na hladině, ale horní část lodi je závažně poškozená,“ uvedl kapitán Andrii Ryženko pro Svobodnou Evropu. Askold už se tak do akce určitě nedostane a jejím zničením se povedlo předejít alespoň části ostřelování důležité ukrajinské infrastruktury, jako jsou elektrárny nebo teplárny. Ty budou v nadcházející zimě totiž potřeba nejvíce. A co bude dál s ruským kapitánem? To zatím ani jedna ze zemí neprozradila, rozhodně se ale bude děsit ruské pomsty.



Přečtěte si
ELLA Průšová
11. 11. 2023 • 18:04

A nebyl ten práskač Čech? Ti prodají i vlastní mámu! Fiala prodal celou naši zem!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.