Jak se vyhnout vánočnímu stresu? Vydejte se na svátky za klidem a pohodou na Bali | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Jak se vyhnout vánočnímu stresu? Vydejte se na svátky za klidem a pohodou na Bali

Jak se vyhnout vánočnímu stresu? Vydejte se na svátky za klidem a pohodou na Bali
Jak se vyhnout vánočnímu stresu? Vydejte se na svátky za klidem a pohodou na Bali (dotFOX s.r.o.)

Pohráváte si s myšlenkou, že letošní Vánoce pojmete úplně jinak? Chcete se vyhnout vánočnímu shonu a vyvarovat se frontám v nákupních centrech? Nechce se vám utrácet za nesmyslné dárky a raději byste peníze investovali do zážitku? Vydejte se na dovolenou do Indonésie. Na Bali zaručeně zažijete klidnější Vánoce.

Vánoce už dávno nejsou to, co bývaly. Vytrácí se jejich pravý smysl a lidé místo toho, aby se zastavili a zapřemýšleli nad svým životem, stojí ve frontách na dárky. Proč si tedy neprožít Štědrý den v klidu na Bali, a to ať už na hodině jógy, meditací na pláži nebo odpočinkem v bazénu. Ostrov v Indonésii sice není pro Čechy úplně za humny, avšak pokud vyrazíte na dovolenou aerolinkami Emirates, můžete být s jedním přestupem v cíli už za 17 hodin.

Ježíška na Bali nepotkáte. Jaké Vánoce vás na ostrově čekají?

Pokud vás zláká vánoční dovolená na Bali, pak ale zapomeňte na klasiku v podobě sněhu, teplot kolem nuly, ozdobeného stromku, smaženého kapra, bramborového salátu a svařeného vína. Většina obyvatel na Bali se řadí k hinduismu, Ježíška tak na ostrově nepotkáte. Pravou atmosféru Vánoc, kterou znáte z Česka, proto nečekejte.

Jak se vyhnout vánočnímu stresu? Vydejte se na svátky za klidem a pohodou na Bali

Naopak si ale budete moci dopřát dosyta místní tradice, po celý den popíjet kokosovou vodu a jíst smaženou rýži. Navíc díky skvělým cenám na ostrově si můžete dovolenou hravě prodloužit až do nového roku. Zatímco silvestrovské oslavy jsou celkem bujaré, nový rok vítají Balijci dnem ticha, věnují se proto meditaci a přemýšlení o sobě. Takzvaný Den sebereflexe je úplným opakem konzumu v Česku a také dalším důvodem, proč mnozí turisté vyráží v prosinci do Indonésie.

Co vidět na přelomu roku na Bali?

Na přelomu roku je na Bali k vidění celá řada pro Evropany netradičních obřadů, avšak tím dovolená rozhodně končit nemusí. Vydat se můžete na výlety a za poznáním zajímavých míst stejně jako v jakémkoliv jiném období v roce.

Vyjmenovat vše, co vidět na Bali, by bylo na dlouho, navíc skvělé tipy na jedinečná místa se vám dostanou mnohdy až od místních a průvodců přímo na ostrově. Přesto pár ikonických tipů bychom zmínit mohli.

Oblíbeným cílem turistů je například posvátný ostrovní chrám Pura Tanah Lot, sopka Batur vysoká 1 700 metrů, která je skvělým místem pro pozorování východu slunce, nebo chrám Uluwatu nacházející se na útesu nad jedním z nejpopulárnějších surfařských míst na ostrově.

Navštívit můžete také opičí les Ubud Monkey Forest, který patří mezi nejnavštěvovanější atrakce na Bali, užijí si ji jak příznivci zvířat, tak i milovníci fotografování. A jen kousek od opičího lesa najdete Tegallalang neboli rýžová terasovitá pole, dechberoucí krajinnou scenérii si můžete vychutnat z mnoha restaurací a kaváren, které se nachází v blízkosti políček.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.