Překvapení v děčínské zoo: Holátko v kapse! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Překvapení v děčínské zoo: Holátko v kapse!

Matka se narodila jako albinotická.
Matka se narodila jako albinotická. (Foto Zoo Děčín)

Radost z nového přírůstku panuje v děčínské zoo. Postarala se o to samice klokana rudokrkého. Při návštěvě veterinářky kvůli zdravotním problémům se totiž ukázalo, že je z ní novopečená matka. V teple svého kožichu ukrývala klokaní pidiholátko.

„Albinotické samici se udělal na krku neznámý bolák, který bylo potřeba ošetřit a zbavit hnisu. Zřejmě se někde škrábla,“ vysvětlila mluvčí zoo Alena Houšková důvod, proč zoolog povolal zvířecího lékaře. Veterinářka během vyšetření nahlédla rovnou i do klokaní kapsy, kde ji překvapilo miniaturní mládě. „Rychle ho vyfotila a ihned zase zakryla hustou srstí. Mládě bylo totiž zcela holé a mohlo by prochladnout,“ vysvětlila mluvčí.

Překvapení v klokaní kapse.

Ošetřovatelé do té chvíle vůbec netušili, že je samice březí a čeká potomka. Je totiž velmi plachá, a proto vše nechávají čistě na přírodě. Teď tedy nezbývá než počkat, až mládě vyroste a poprvé vykoukne na světlo světa. „To bude někdy počátkem roku,“ dodala Houšková.

Plodná albínka

Od roku 2019, kdy se samička narodila, přivedla na svět už několik mláďat. Přestože je sama celá bílá a má červené oči, občas se jí podaří i hnědý potomek. Jaký bude ten poslední?

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.