Ochutnejte Pardubický pivní festival | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Ochutnejte Pardubický pivní festival

Pardubický pivní festival
Pardubický pivní festival (Pardubický pivní festival)

Pardubice, 9. září 2023 - Město na řece Labi čeká akce plná lahodného piva, jídla, živé hudby a zábavy. Pardubický pivní festival pod názvem Nachmelené Mlýny 5 je tu opět ve velkém stylu. Zakuste piva z téměř dvacítky řemeslných a lokálních pivovarů, gastronomické pochoutky a další hudební program, aktivity pro děti, či autosalon Hyundai Pardubice Dražkovice. Pátý ročník největšího pivního festivalu v Pardubickém kraji proběhne tradičně druhou zářijovou sobotu.

Festival našel již loni svou stálou adresu v reálu Pardubického letního kina Rebel, na pravém břehu Labe. Na chuťové expedici budete mít možnost poznat nejlepší odborníky pivního řemesla, kteří do Pardubic přivezou své unikátní recepty a inovace. Na festivalu budete mít příležitost ochutnat širokou škálu piv od tradičních světlých ležáků přes kreativní a aromatické IPY až po osvěžující kyseláče. Včetně historicky druhého představení Gočárovy 11´ nové lokální značky Zámeckého pivovaru Semín, rodného domu Josefa Gočára.  Zážitek z piva bude doplněn vynikajícími gastronomickými specialitami, včetně burgerů, kýty na grilu, tradičních klobás a dalších specialit. A na své si přijdou i milovníci dobrého vína a řemeslného cideru.

Nepůjde ale jen o uspokojení chuťových pohárků. Festival nabídne bohatý hudební program. Od folku až po punk - pódium bude žít rytmy a melodiemi až do pozdních hodin. K tomu všemu si připočtěte další akce, na kterých se budete moci dobře pobavit se svými přáteli. Jste třeba nejrychlejší v pití půllitru piva? Dostanete možnost to dokázat. Nebo si chcete raději popovídat si s vaším oblíbeným pivovarníkem? Proč ne. A co si jen tak sednou s pivem v ruce na břeh Labe a užívat si skvělého zářijového počasí?

Festival samozřejmě není jen pro dospělé! Pro nejmenší návštěvníky organizátoři připravili speciální dětský koutek s hernou, pískovištěm, odrážedly, malováním na obličej a skákacím hradem.

Areál je otevřený a průchozí, na festival se tedy dostanete zdarma. Navíc pivo a další degustované nápoje tady nečepují do jednorázových kelímků, ale ekologicky v souladu s přírodou, pouze do schválených znovupoužitelných festivalových půllitrů, které si diváci zakoupí při vstupu do areálu za 80,- Kč. Pokud chce návštěvník pít pivo z vlastního skla, není problém, označí mu ho za 50 korun samolepkou festival.

PROGRAM FESTIVALU:

11:00               Otevření areálu pro veřejnost

13:00               Slavnostní zahájení a přípitek Posledním pivem Pardubic

13:00 - 15:00  Soutěže pro dospělé i děti

15:00               Hraje Nakopr Folkrock

17:00               Hraje B1NARY

19:00               Hraje Pitralon DDR

21:00               Hraje Volant

23:00               Ukončení festivalu

SEZNAM POTVRZENÝCH PIVOVARŮ:

Hradecký Klenot, Zámecký pivovar Semín, Pivovar MadCat, Pivovar Mordýř, Pivovar Neratov, Pivovar Ládví Cobolis, Pivovar Loutkář, Pivovar U Vojtěchů, Pivovar Ferdinand, Pivovar Raven, Pivovar Přeštice, Pecký pivovar - Pivo Sněžka, Kousek piva, Pivovar Rampušák, Žácký pivovar Auersperg, Pivovar PANACZECH, Pardubickej Lajf a samozřejmě v areálu Pardubického letního kina Rebel domácí, Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod, jehož jméno největší tuzemské letní kino nese.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.