Začněte s přípravou na přijímací zkoušky na střední školy včas | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Začněte s přípravou na přijímací zkoušky na střední školy včas

 (D.A.S. Rechtsschutz AG, pobočka pro ČR)

Máte doma osmáka, kterého příští rok čeká martyrium s výběrem střední školy a hlavně jednotné přijímací zkoušky? Určitě jste zaznamenali letošní mediální pozdvižení okolo přijímaček na SŠ: stres okolo ne/přijetí, čekání na vyrozumění odvolání proti nepřijetí a v neposlední řadě také panika ve snaze zajistit si místo na SŠ a dlouhá čekání s přihláškami na volná místa ve 2. kole přijímacího řízení.

Letošní silný ročník deváťáků narozených v roce 2008 a omezený počet míst na žádaných školách zejména ve velkých městech způsobil změnu v chování rodičů i jejich budoucích středoškoláků již při podávání přihlášek. Ve strachu z přetlaku a nepřijetí na SŠ se začalo taktizovat a některá žádaná gymnázia zaznamenala letos dokonce úbytek zájemců. Naopak se zvýšil zájem o střední odborné školy tam, kde to nikdo nečekal. Dle demografických dat nás v příštím roce nečeká velká změna a o místa na SŠ se bude ucházet další silný ročník.

Dobrou zprávou je, že současná společenská diskuse by mohla některé dílčí změny přinést již v příštím školním roce. Hovoří se o navýšení počtu přihlášek ze dvou na tři a nepovinný jednotný test z angličtiny (připravený Cermatem), který by školy mohly využít jako svou školní část přijímací zkoušky. Výraznější reformy v přijímačkách se dočkáme však nejdříve za dva roky. Plánovaná digitalizace přihlášek na SŠ podléhá složitému schvalovacímu procesu, legislativní změně školského zákona a je závislá taktéž na politické shodě. Politická reprezentace, odborníci a školy musí najít soulad v tom, jak se má postavit informační systém, kterým se budou žáci na školy přihlašovat (zdroj: ředitel Cermatu Miroslav Krejčí pro Deník N).

Co můžete pro své dítě udělat již nyní? Připravte je na Cermat a začněte včas. Příprava na přijímací zkoušky je u mnohých žáků nedílnou součástí na cestě k přijetí na vysněnou střední školu. Vyšší konkurence je zejména na školách v Praze a v dalších velkých městech. Myslíme si, že přípravné kurzy na přijímačky nejsou hloupý dril. Naše příprava zahrnuje kvalitní doučování a přesné simulace ostré zkoušky. Práce se standardizovanými testy čeká žáky dále i v budoucnu, např. u maturity, jazykových testů, v autoškole apod. Díky naší přípravě mají na čem stavět, zvládnou lépe práci s trémou a stresem, osvojí si techniky efektivního učení a testovou strategii. Také jim rádi pomůžeme s výběrem střední školy a v neposlední řadě najdou nové kamarády. 

Snažíme se vždy vyhovět individuálním případům a sociální situaci konkrétního žáka a poskytujeme vstřícná až plná stipendia pro mladší sourozence či dvojčata. Přijímací zkoušky nanečisto můžete absolvovat buď prezenčně ve škole a nebo odkudkoliv distančně. Věříme, že když přípravu na testy na přijímačky nepodceníte, zvládnete devátou třídu bez zbytečného stresu navíc.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.