Apartmány v Chorvatsku? Skvělé místo, kde strávit dovolenou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Apartmány v Chorvatsku? Skvělé místo, kde strávit dovolenou

 (xbrchx /stock.adobe.com)

Chcete si zbytek léta či nadcházející podzim užít u moře? Chorvatsko je ideální destinací, kam se můžete vypravit. Proč je ubytování v apartmánu lepší než bydlení v hotelu či kempu, které pokrmy si můžete připravit z místních surovin a jaká města musíte spatřit na vlastní oči?

Výhody dovolené v Chorvatsku

Dovolená v Chorvatsku má tu výhodu, že se na ni můžete vypravit vlastním vozem, autobusem, vlakem nebo letadlem. Cesta není příliš dlouhá a za pár hodin se můžete procházet po pláži a dýchat osvěžující přímořský vzduch, jenž vás nabije energií a okamžitě vám zlepší náladu. V Chorvatsku se navíc skvěle domluvíte, a to i bez znalosti cizích řečí. Místní jsou totiž na Čechy zvyklí a často ovládají základní české fráze. U Jadranu se zkrátka budete cítit jako doma.

Nejlepší typ ubytování v Chorvatsku? Jednoznačně apartmány

Přemýšlíte nad tím, že se k Jadranskému moři vydáte, ale váháte nad tím, jaký typ ubytování je ten vůbec nejlepší? Odpověď je snadná: apartmány. Apartmány v Chorvatsku jsou skvěle vybavené a poskytnou vám naprostou svobodu. Ze surovin, které si pořídíte na místních trzích, si můžete připravovat lahodné pokrmy podle tradičních chorvatských receptů, snídaně si vychutnávat nerušeně na terase a být ve všech ohledech pány svého času. Zároveň se nebudete muset s nikým dělit o toaletu a sprchy a nebudete muset dodržovat žádný harmonogram, co se týče jídla.

Chorvatské recepty, které musíte vyzkoušet

Až se vrátíte z návštěvy chorvatského trhu s ovocem, zeleninou a čerstvými rybami a mořskými plody, můžete si připravit řadu oblíbených pokrmů podle tradičních chorvatských receptů. Pro inspiraci vám přinášíme pár nápadů, které se nebojte vyzkoušet:

  • Černé rizoto ze sépií,
  • námořnické rizoto s raky a olihněmi,
  • plněné olihně,
  • chorvatský guláš zvaný žgvacet připravovaný ze slepice,
  • vepřovou pečeni v mléce s bylinkami.

Samozřejmě si můžete připravit i řadu sladkých receptů k snídani nebo si každé ráno zaběhnout do místní pekárny.

Která města navštívit během dovolené na Jadranu

Kromě řady lahodných pokrmů, jež si můžete v apartmánech připravit, existuje také řada měst, která byste měli navštívit. Na předních příčkách chorvatských top cílů se rozhodně nacházejí města Dubrovník, Trogir, Šibenik, Pula a Omiš.

Dubrovník

Město Dubrovník okouzlí každého návštěvníka nádherným historickým centrem a zamilují si ho také fanoušci seriálu Hry o trůny.

Trogir

Chorvatské město Trogir je zajímavé tím, že se rozkládá na pevnině i ostrově a obě části jsou propojeny mostem. Historické jádro města je zapsáno na seznamu UNESCO, ale na své si přijdou také jachtaři, kteří zde mají výborný výchozí bod pro svá mořská dobrodružství.

Šibenik

V letní sezóně se v Šibeniku rozhodně nudit nebudete, a to hlavně díky tomu, že se zde odehrává řada kulturních akcí a festivalů. Stačí si nastudovat plán akcí a svou návštěvu si naplánovat podle data jejich konání. Dámské šaty a pánský společenský oděv si raději vezměte s sebou.

Pula

Oblíbeným turistickým cílem je také město Pula. Turistický ruch zde vzkvétá a návštěvníci ocení historické památky i moderní architekturu.

Omiš

Při návštěvě Jadranu byste si neměli nechat ujít příležitost navštívit centrum Omiššské riviéry, kde se nachází nádherná písečná pláž, kaňon řeky Cetiny, ale samozřejmě i typická chorvatská architektura a nádherná zákoutí.

Užijte si příjemnou a pohodovou dovolenou na Jadranu a zarezervujte si svůj apartmán, ve kterém budete pány svého času, a budete si moci tempo letní dovolené přizpůsobit svým představám. Chorvatsko je ideální destinací pro klidnou i akční dovolenou u moře.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.