Přenádherný ostrov, o kterém jste neslyšeli. Kde vás čeká to nejhezčí léto? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Přenádherný ostrov, o kterém jste neslyšeli. Kde vás čeká to nejhezčí léto?

Thasos, Giola
Thasos, Giola (GNTO/S. Mourelatou)

Thasos je malebný ostrov s bohatou historií a nádhernými plážemi.  Jedná se o nejsevernější ostrov v Egejském moři, který je díky své fascinující kráse známý jako Smaragdový ostrov. Jaká místa vám vyrazí dech?

Přírodní krásy a historické památky

Thasos je hornatý a hustě zalesněný ostrov. Přírodní scenérie s borovicovými lesy, olivovými háji a malebnými zátokami je jednoduše úchvatná. Užijte si krásné pláže, jako je Zlatá pláž v Panagii, a prozkoumejte jeskyně či zatopené lomy v okolí Alyki.

Thasos, Old Port

Určitě nesmíte minout ani kulturní památky. Navštivte Apollónův chrám, starověké chrámy, agory, opevnění a zříceniny benátských hradů. Prozkoumejte staré kostely a kláštery, jako klášter Archanděla Michaela a kostel Agia Paraskevi s voskovou a mastichovou ikonou Panny Marie. Můžete se také zúčastnit letního festivalu, který nabízí pestrou paletu představení včetně tanečních vystoupení, hudebních koncertů a divadelních představení.

Malebné vesnice a archeologické památky

Thasos je domovem mnoha malebných vesnic, které kombinují tradiční řeckou architekturu, folklór a vynikající místní kuchyni. Navštivte hlavní město Limenas se starověkými ruinami a archeologickým muzeem. Dále se vydejte do vesnice Panagiá, která si uchovala svůj tradiční charakter a nabízí krásnou pláž Skala Panagias.

Thasos, Sotiras Village

Pláže všeho druhu

Ostrov nabízí různé typy pláží, které uspokojí každého. Najdete tu písčité pláže s mělkou vodou, úžasné zálivy a skalnaté výběžky i čisté oblázkové pláže. Byl by ale hřích dovolenou jen proválet na dece. Oblíbenou aktivitou je surfování, užijete si ho na pláži Golden Beach, která je známá svými ideálními větrnými podmínkami. Pro ty, kteří preferují šnorchlování nebo potápění, je tu mnoho skvělých lokalit s bohatým podmořským životem. V potápěčské lokalitě Giola můžete objevovat mořské organismy.

Thasos, Tripiti beach

Aktivity mimo moře

Pokud si chcete odpočinout od vodních radovánek, vyzkoušejte některou z turistických tras. Mezi ty nejpopulárnější se řadí cesta Bohů, která vás provede historickými památkami, a trasa Pramenů, která vás zavede k průzračným pramenům a vodopádům uprostřed přírody.

Thasos, Ag. Ioannis beach

Ubytování a doprava

Na ostrově najdete snad všechny typy ubytování – od luxusních hotelů až po rodinné penziony a apartmány. Ubytování si raději rezervujte s předstihem. Po ostrově se pohodlně můžete přesouvat autobusy nebo taxíkem.

Článek vznikl ve spolupráci s Řeckou turistickou centrálou.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.