Na co se připravit při cestě do Egypta | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Na co se připravit při cestě do Egypta

 (dotFOX s.r.o.)

Egypt je slunnou destinací, která každoročně láká spoustu cestovatelů a vyznavačů příjemné relaxace na pláži. Plánujete-li dovolenou v této zemi, určitě se vám bude hodit několik praktických tipů.

Cenová dostupnost spojená s vyšším standardem, přesně tak lze charakterizovat Egypt. Ten vám toho oproti evropským zemím nabídne za stejné peníze o něco více. Místo jako stvořené pro vyznavače hřejivých slunečních paprsků, milovníky podmořského světa a lahodné gastronomie. Každá dovolená si však žádá jistou přípravu, a tu byste neměli podceňovat ani u Egypta.

Nezapomeňte na vízum

Ještě než se pustíte do sestavování itineráře, zjistěte si vše potřebné týkající se dokladů, měny apod. Respektovat totiž musíte podmínky vstupu do země, díky čemuž se vyvarujete jakýmkoli komplikacím na letišti. Nezbytný je platný cestovní pas. Vízové povinnosti se můžete vyhnout za předpokladu, že vaše dovolená nebude delší jak čtrnáct dní a bude probíhat třeba v některém z níže uvedených resortů.

  • Dahab
  • Šarm aš-Šajch
  • Taba
  • Nuwejba

V jiných částech Egypta naopak vízum budete potřebovat. Je to Marsa Alam, Hurghada a další. Přesně z těchto důvodů je dobré nezapomenout na vízum, které si můžete obstarat předem nebo až po přistání na letišti. Výjimkou není ani elektronická cesta.

Dodržujte bezpečnostní pravidla

Zmínka by měla padnout také o bezpečnosti v Egyptě. Pokud má vaše rodinná dovolená proběhnout bez sebemenších problémů, ctěte pravidla dané země. S ohledem na místní náboženství se to týká hlavně žen. Hotelové resorty jsou bezpečným zázemím pro cestovatele. I některé městské čtvrti a oblasti v zemi. To však platí za předpokladu dodržování jistých pravidel. Tyto informace tedy do určité míry odpovídají na otázku, jak je to s bezpečností v Egyptě. Stačí si hlídat osobní věci, cennosti, neprojevovat fyzickou náklonnost na veřejnosti a stejně tak nepít alkohol mimo hotelové resorty.

Poznejte zajímavá místa Egypta

Egypt je destinací, která si získá naprosto každého. Možná i díky tomu patří společně s Chorvatskem k často vyhledávaným zemím pro absolvování dovolené libovolného typu. Ať už jde o relaxaci či poznávání. Středověký Egypt v novodobém podání, to je cíl mnohých cestovatelů. Věnovat se zde můžete nejrůznějším aktivitám.

  • Jízda na vodních skútrech
  • Potápění a šnorchlování
  • Výlety do pouště na velbloudech a čtyřkolkách

Kapitolou samou o sobě jsou především vyhlášené památky nedozírné hodnoty. Místa po staletí ukrývající jedinečnou historii. Typickým příkladem je chrámový komplex v Karnaku. Dále se nabízí Memnonovy kolosy, Luxorský chrámový komplex, Údolí králů a Údolí královen. Tohle všechno jsou působiště, která jednoduše chcete vidět, protože na vás dýchne duch minulosti.

Jestliže místo poznávání dáváte přednost spíše relaxaci na pláži, Egypt si vás podmaní hromadou dechberoucích pláží. Ty se nachází v podstatě ve všech oblíbených letoviscích.

  • Sharm El Luli v Marsa Alam
  • El Gouna v Hurghádě
  • Ras Um Sid v Šarm aš-Šajch

Naplánujte si dovolenou v Egyptě od A až do Z

Pokud se pro vás Egypt stal vysněnou destinací pro letošní rok, je nejvyšší čas začít s přípravou. Plánovat dovolenou v Egyptě se vyplatí v mnoha směrech. Budete vědět, co vás čeká a neztratíte čas při objevování těch nejzajímavějších krás. Ideálně, když všechny tyto nezbytné informace naleznete na jednom místě. A právě tím je cestovatelský portál cKlub.cz.

Rady, tipy, inspirace, cestopisy, recenze hotelů a spousta praktických informací. Tohle je ten správný základ pro plánování dovolené v Egyptě. Přidat si k tomu můžete i jedinečnou možnost volby cenově dostupného zájezdu do Egypta. Stačí si jen zvolit formu stravování, úroveň hotelu, délku pobytu a konkrétní oblast.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.