Zásah policie v IKEMu! Měl se týkat exředitele Stiborka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Zásah policie v IKEMu! Měl se týkat exředitele Stiborka

Do pražského IKEMu včera ráno vtrhli policisté.
Do pražského IKEMu včera ráno vtrhli policisté.  (Foto: R. Matějková, M. Beránek, Wikipedia)

Příslušníci Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) včera spolu s protimafiánským útvarem NCOZ zasahovali v IKEMu. Zásah se měl týkat i bývalého šéf nemocnice Michala Stiborka (55).

V nemocnici zasahovaly více než tři desítky policistů. Zásah GIBS potvrdila mluvčí inspekce Ivana Nguenová. Podle webu Seznam Zprávy se zásah týkal dnes již bývalého šéfa IKEM Michala Stiborka. Má jít mimo jiné o nátlak, kterému čelil známý kardiochurg a senátor Jan Pirk. (75, TOP 09). Stiborek mu jako ředitel IKEM měl podle lékařových slov předložit falešné kompromitující dokumenty, že se Pirk nezákonně obohatil.

„Týkaly se nějakých mých osobních financí. Ale měly i souvislost s mojí prací lékaře v IKEM,“ uvedl pro web Pirk. Podle serveru se vyšetřovatelé zabývají nejméně ještě jedním případem dalšího lékaře. Součástí výhrůžek pak mělo být i to, že podezřelí mluvili o spřátelených policistech. Proto se případu ujala GIBS. Do IKEM včera přišli pro důkazy také vyšetřovatelé z NCOZ. „Nedošlo k zadržení žádné osoby, ani žádná osoba nebyla obviněna. Úkony slouží k opatření důkazních materiálů,“ uvedl mluvčí útvaru Jaroslav Ibehej. Protimafiánský útvar podle ČT řeší možnou manipulaci se zakázkami a korupci.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.