Zábava pro největší špindíry: Šplh po mastné tyči | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Zábava pro největší špindíry: Šplh po mastné tyči

Tolik tyčí není ani v soupravě metra na céčku. Jenže nával ve špičce tam je podobný jako na indonéské pláži.
Tolik tyčí není ani v soupravě metra na céčku. Jenže nával ve špičce tam je podobný jako na indonéské pláži. (Foto Profimedia.cz)

Co si lidi nevymyslí za bizarní soutěže, aby se pobavili, poměřili síly a něco vyhráli, ale taky pěkně od hlavy až k patě zaneřádili. V indonéské Džakartě zřejmě slyšeli o pražské jízdě na »mastné tyči«, což je slangový název pro cestování městskou hromadnou dopravou.

Jak jinak si vysvětlit, proč v rámci oslav nezávislosti na nizozemské koloniální nadvládě lezou na obří tyče pomazané kolomazí a vazelínou smíchanou s mourem. Na pláži Ancol se každoročně tohle šplhání, či spíše klouzání koná.

Týmy mladíků se škrábou nahoru, samozřejmě to jde bídně, musejí si pomáhat, staví lidské pyramidy, omotávají se hadry, aby nahoře ti nejšikovnější dosáhli na některou z vytoužených cen. Většinou jde o kolo, rádio, magneťák nebo kyblík plný ovoce či plechovek piva. Je to spíš ulítlá zábava umaštěných recesistů, než sport s hodnotnou cenou a všeobecným uznáním. Dlouho je pak o čem povídat a dlouho se také všichni myjí.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.