Červený hrádek s novou fasádou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Červený hrádek s novou fasádou

Zámek dostane nový kabát.
Zámek dostane nový kabát. (Foto Aha! – Helena Lacinová )

Lešení na více než rok obklopí zámek Červený hrádek pocházející z roku 1655. Radnice se barokní zámek, který si často svatebčané vybírají k uzavření manželství, rozhodla zvelebit.

Nová fasáda bude stát přes 18 milionů. Stavebním pracím bude předcházet restaurátorský průzkum. „Práce mají být dokončené nejpozději v říjnu příštího rok,“ řekla Aha! starostka Havlátková –Jurštaková. Barevnost by měla být téměř stejná jako nyní a určili ji památkáři. Po dokončení město ještě plánuje rekonstrukci recepce a opravu oranžerie. „Rádi bychom tady zakryli dřevěnou terasou neopravitelný bazének. A celá by pak mohla sloužit třeba pro svatební hostiny,“ plánuje starostka.

Obnovou projde i oranžerie.

Kaňka v historii

V srpnu 1938 umožnil tehdejší majitel zámku Max Egon předáku sudetských Němců Konrádu Henleinovi a anglickému lordovi Waltru Runcimanovi schůzku, která předznamenala potupnou Mnichovskou dohodu. České pohraničí bylo postoupeno fašistickému Německu. V roce 1945 byl zámek Československou republikou zabaven.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.