Jak se chladí opeřenci v děčínské zoo aneb... Skotské střiky pro papoušky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Jak se chladí opeřenci v děčínské zoo aneb... Skotské střiky pro papoušky

Korunáč to měl jako letní přepršku.
Korunáč to měl jako letní přepršku. (Foto Aha! – Karel Kopáč)

Horko je každému, lidem, psům, kravkám na pastvě. Ochladit se musejí i zvířátka v zoologické zahradě. Kupodivu ptáky nevyjímaje. Když natrefíte například v děčínské zahradě na kropení opeřenců, je to zážitek!

Náš fotograf dravé i ochočené zvěře Karel Kopáč pořídil snímky rosení papoušků ara ararauny. „Slečna ošetřovatelka Míša Doležalová zrovna pustila vodu hadicí na voliéru papoušků, a ti byli radostí bez sebe. Šplhali hlavou dolů, natřásali se, křičeli radostí a rozkládali křídla, aby pochytali co nejvíc vody. Nastavovali se kapkám vody jako největší vodomilové,“ popsal Karel Kopáč.

Další přišli na řadu posléze. Korunáč Sclaterův se vrtěl a lebedil si, ale nijak nedivočil. Ani se nebál, že mu zvlhne chmýří korunky. A mládě turaka fialového si to užívalo úplně stejně. Ptáče pochodovalo po okrajích dřezu v zázemí, pak si přelezlo na Míšinu ruku a nechalo se polévat i napájet. Horko v zoo, to je idylka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.