Zavřela Kalouskova covidová hospoda: Majitel přestal platit | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zavřela Kalouskova covidová hospoda: Majitel přestal platit

Během nejpřísnějších covidových restrikcí si Kalousek dal v hospodě pivo.
Během nejpřísnějších covidových restrikcí si Kalousek dal v hospodě pivo. (Foto Aha! – A. Malachovský, Facebook TOP 09, Facebook M. Kalouska)

Známá vinohradská restaurace Hlučná samota má zavřeno. Proslavil ji i exministr financí Miroslav Kalousek (62, TOP 09), který v ní během nejtvrdších covidových restrikcí popíjel pivo. Její majitel se teď vytratil a zanechal za sebou dluhy i zaměstnance.

Člověk blízký vedení podniku, který si přál zůstat v anonymitě, Aha! řekl, že šéf restaurace Daniel Jelínek se má topit v dluzích. „Pravděpodobně finančně vykrvácel. Problémy jsou tam několik týdnů. Z různých firem po něm chtěli vyplácet dluhy,“ uvedl zdroj. V rejstřících je pak Jelínek veden jako jediný jednatel i společník.

„Vytratil se a nezanechal za sebou ani ceduli, vykoupal v tom kuchaře. Dal od toho ruce pryč. Dva měsíce dluží platy zaměstnancům. Poměrně nedávno přestal platit úplně všechno. Dodávky masa, zeleniny, elektřinu, vodu, plyn,“ doplnil zdroj. Deníku Aha! se podařilo majitele kontaktovat, ten ale poskytl jen stručné vyjádření. „Momentálně pracuji na novém projektu, který bude navazovat na léta mojí práce,“ uvedl Jelínek. Na dotaz, zdali je pravda, že je v dluzích a neplatit zaměstnancům, už se odmítl vyjádřit.

Kalousek s majitelem restaurace Danielem Jelínkem.

Deník Aha! se zeptal na věc i Kalouska. Ten popřál Jelínkovi hodně štěstí. „Jsme stále přátelé. Mrzí mě to, ale takový je už život podnikatele. Než provozovat podnik, kde neutáhnu fixní náklady, je rozumnější zavřít a začít něco nového. Daniel to určitě dokáže,“ sdělil exministr financí. A trochu zavtipkoval, kam teď bude chodit na pivo. „Bydlím v oblasti s takovou hustotou hospod, že nestrádám. Pro tu »domovskou « se stále rozhoduji, zatím diverzifikuji,“ dodal Kalousek.

Jen jedno pivo

„Nebyl jsem na žádném mejdanu po zavírací hodině. Majitel restaurace je můj dlouholetý přítel, vypil jsem s ním uvnitř restaurace jedno pivo a zase jsem odešel,“ ospravedlňoval se během nejtvrdších pandemických opatření v roce 2020 Kalousek. Reportéři Radiožurnálu ho tehdy načapali, jak v hospodě tráví zhruba tři čtvrtě hodiny. Prý čekal na jídlo a přitom si s majitelem dal »jedno«. Rozhodl se pak z principu darovat 10 tisíc korun na charitu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.