Zelenskyj přiletěl do Česka: Na Hrad za Pavlem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Zelenskyj přiletěl do Česka: Na Hrad za Pavlem

Volodymyr Zelenskyj v Bulharsku (6. 7. 2023)
Volodymyr Zelenskyj v Bulharsku (6. 7. 2023) (Reuters)

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (45) přiletěl včera nečekaně do Čech! Jeho první kroky vedly na Pražský hrad za prezidentem Petrem Pavlem (61).

Zatímco čeští politici v čele s prezidentem se už na Ukrajině »otočili«, u Zelenského jde o první návštěvu Česka od vypuknutí války loni v únoru. Do Prahy ukrajinská hlava státu přiletěla z Bulharska, kde jednala o další pomoci s tamními politickými špičkami. „Podpora obrany, euroatlantická integrace Ukrajiny, summit NATO, bezpečnostní záruky a realizace mírového plánu,“ nastínil prezident Ukrajiny body k jednání v Sofii.

Kyjev se totiž před summitem ve Vilniusu příští týden snaží spojence přesvědčit, aby dali Ukrajině jasný signál, že země bude moci v budoucnu do NATO vstoupit. A to bylo pravděpodobně také téma na jednání s českým prezidentem. Do uzávěrky tohoto vydání však nebyly výsledky známy. Podle informací Aha! má Zelenskyj ještě dnes v plánu jednání s českým premiérem Petrem Fialou (58, ODS) a také v Senátu a ve Sněmovně.



Přečtěte si
pravlast
9. 7. 2023 • 12:14

A vláda ihned servíruje munici a další výbavu a důchodce už okradla jednou a chystá další,já nechci financovat zelenou válku,já chci z důchodu přežít a vyžít.Když si to spískali a tolik si troufali,ať si to sami vyžerou a nemusejí vyžírat nás.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.