Prezident ve Sněmovně: Vláda a opozice spolu musí mluvit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Prezident ve Sněmovně: Vláda a opozice spolu musí mluvit!

Prezident Petr Pavel navštívil Sněmovnu. (13.6.2023)
Prezident Petr Pavel navštívil Sněmovnu. (13.6.2023) (Blesk:Foto : Czech News Center / Rusinova Maria)

Do Sněmovny včera poprvé od svého zvolení zavítal prezident Petr Pavel (61). Poslancům v krátkém proslovu poděkoval a zdůraznil, že by si přál lepší dialog mezi vládou a opozicí.

Pavel včera zopakoval, že chce být nestranickým prezidentem všech občanů a rád by mezi poslanci hledal konsenzus a tlumil konflikty. „Považuji za důležité, aby mezi vládou a opozicí existovala snaha nalézat dlouhodobé společné priority a styčné body, na kterých je možné, často nutné se shodnout,“ vzkázal prezident. Opozici pak označil za nepostradatelnou část demokracie, která by měla nabízet věrohodnou alternativu vůči vládě. Na závěr dodal, že ho občas překvapuje urputnost současných politických bojů, a členy dolní komory proto vyzval ke konstruktivnější spolupráci.

Pavel vytkl Sněmovně: Chybí mi větší vzájemné naslouchání mezi vládní většinou a opozicí

Video se připravuje ...

Projev začal prezident nechtěnou komickou vložkou, když měl problém s řečnickým pultíkem. U něj je ještě stupínek a Pavel chvilku nevěděl, zda si na něj stoupnout, či ne, což vyvolalo smích. „To není nutné, to je jen pro nás menšího vzrůstu,“ zachránila pobaveného prezidenta šéfka Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (38, TOP 09).



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.