Prezident Pavel skoncoval s frontami na Hradě: Rámy byly odstraněny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Prezident Pavel skoncoval s frontami na Hradě: Rámy byly odstraněny!

Konec bezpečnostních kontrol na Pražském hradě. (17. dubna 2023)
Konec bezpečnostních kontrol na Pražském hradě. (17. dubna 2023) (Blesk.cz - David Zima)

Po dlouhých sedmi letech končí u vstupu na Pražský hrad bezpečnostní kontroly. Prezident Petr Pavel (61) nechal rámy včera odstranit a zrušil i šacování batohů či kabelek.

Projít bezpečnostní kontrolou musel od roku 2016 každý, kdo se chtěl podívat na Hrad. Zavedeny byly za prezidentování Miloše Zemana (78). Důvodem prý bylo zajistit bezpečí turistů. „Odstraněna bude většina bezpečnostních rámů a plošných kontrol u vstupu, které vedly k tomu, že se vytvářely dlouhé fronty, a právě ty vytvářely největší emoce,“ oznámila hlava státu. Půl hodiny po Pavlových slovech, tedy v pravé poledne, pak policie začala s demontáží.

Konec bezpečnostních kontrol na Pražském hradě. (17. dubna 2023)

Video se připravuje ...

Podle policejního šéfa Martina Vondráška (49) ale zůstanou dřevěné budky alias stanoviště u vstupů do Hradu s jedním rámem. Ten bude sloužit jen k namátkové prohlídce, ke které může dojít uvnitř areálu. Co u sídla prezidenta zatím zůstane, jsou tzv. betonoví ježci, kteří slouží jako zátarasy pro auta. Tyto ježky mají být také v budoucnu odstraněny, nahradit je mají výsuvné sloupky.

Malování Lumbeho vily

Prezident Pavel s manželkou Evou (58) už dříve oznámili, že se přes týden budou bydlet v hlavním městě a o víkendech v Černoučku. Pražským sídlem hradního páru se má stát Lumbeho vila nedaleko Hradu. Podle mluvčí hlavy státu Markéty Řehákové se v tuto chvíli objekt maluje, hledá se nábytek a uklízí. Až budou práce hotovy, dojde podle ní na stěhování.



Přečtěte si
Zasepsal
18. 4. 2023 • 09:11

Dezinformace ! Tohle neschvaluje prezident ČR.
O to samé v minulých letech žádal i prezident M. Zeman, ale nebylo to povoleno kompetentními místy, zodpovědnými za bezpečnostní opatření v areálu Pražského Hradu; kromě jiného i vzhledem k sanačním činnostem, v prostoru Jeleního příkopu, kam návštěvníci vůbec nemohli vstupovat.

AHel
18. 4. 2023 • 08:02

Všude na světě se zpřísňují bezpečností opatření a u nás "hurá" akce, populismus na entou!!!! Mě to nikdy nevadilo. Chápala jsem to, že svět se změnil k horšímu a že je nutno se tomu přizpůsobitl.. Zelený mozek je zelený mozek,

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.