Na Karlovarsku přišli o dva lékaře: Jan se ztratil, Tomáš zahynul | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Na Karlovarsku přišli o dva lékaře: Jan se ztratil, Tomáš zahynul

Jan S. je primářem ORL v karlovarské nemocnici.
Jan S. je primářem ORL v karlovarské nemocnici. (Foto archiv rodiny Jana S., Facebook, HZS)

Obrovská ztráta pro pacienty! Karlovarsko se během jediného měsíce ocitlo bez dvou důležitých lékařů. Karlovarský špitál musí řešit náhradu za zmizelého primáře ORL Jana S. (49). A v úterý přišlo 2500 pacientů o »svého« doktora Tomáše G. Zahynul při vážné dopravní nehodě.

Jeden jako druhý byli velmi oblíbení. Mezi lidmi měli pověst profesionálů ve svém oboru. Jejich absence je více, než citelná. V nalezení primáře ORL Jana S., který se ztratil před měsícem během surfování na paddleboardu v oceánu u Kanárských ostrovů, rodina a kolegové však stále věří. „Pan primář zůstává nadále ve funkci. Provoz ORL oddělení je zajištěn tak, aby nebylo nutné rušit ani omezovat péči o nemocné,“ říká mluvčí nemocnice Markéta Singerová. Jelikož pátrání po Janovi S. bylo zastaveno, nemocnice nabídla jeho rodině právní pomoc.

Zatím jen záskok

Komplikovanou situaci však musí řešit i vedení Karlovarského kraje. V úterý tragicky zahynul na motorce praktický lékař Tomáš G., ten vedl obvod s asi 2500 pacienty. „V těchto dnech za něj zaskakuje MUDr. Pavel Smutný s tím, že o jeho ordinaci projevila zájem společnost Penta Hospitals,“ potvrdila mluvčí Karlovarského kraje Jitka Čmoková. Převzetí lékařovy praxe bude ale předmětem dalších jednání. 

Tragická srážka

Tomáš G. zemřel po srážce s osobním autem, když s partou kamarádů na motorkách projížděli po silnici u Královského Poříčí na Sokolovsku. Srazil se s osobním vozem. Lžíce od bagru, která spala z přívěsného vozíku za autem, vážně zranila další čtyři lidi.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.