Pohřeb Viktora M. (†23): Smrt v ambulanci lékaře | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pohřeb Viktora M. (†23): Smrt v ambulanci lékaře

Mladého taxikáře Viktora M. pohřbili v bílé rakvi. Pohřeb doprovázela živá kapela  písní Adagio od italského skladatele Tomasa Albinoniho.
Mladého taxikáře Viktora M. pohřbili v bílé rakvi. Pohřeb doprovázela živá kapela písní Adagio od italského skladatele Tomasa Albinoniho. (Foto Aha! – Michal Israel Volf)

Rodina a přátelé řekli poslední sbohem Viktoru M. (†23) z Chomutova. Mladík zemřel 15. března v tamní nemocnici a příbuzní tvrdí, že ho předtím lékaři neošetřili a označili ho za simulanta. Pak měl dvě hodiny čekat na výsledky testů na koronavirus.

„Loučím se s vámi, moji milí, ruky stisk dnes už vám nemohu dát, srdce mi dotlouklo, odešly síly, loučím se se všemi, kdo měl mě rád,“ zaznělo na pohřbu. Zazněla tam také píseň Jednou od skupiny Gipsy.cz.

Matka se zhroutila

Do obřadní síně směli jen ti nejbližší. „Vzhledem k vládním opatřením smí být u obřadu pouze 15 osob, zbylí pozůstalí ho mohou sledovat na projekci ve vestibulu,“ sdělila pracovnice pohřební služby. Rozloučení v obřadní síni nesly nejhůř sestra Manča a maminka Marie. Ta se krátce po skončení obřadu zhroutila. „Dejte jí vodu, jen čistou vodu, potřebuje se napít,“ ozývalo se z předsálí, kde si musela zlomená žena na chvíli sednout.

Průvod za rakví 

Zástup pozůstalých po obřadu vyprovodil bílou rakev s tělem mladého muže až k hrobu, hrála i kapela. Následný proslov děkana Aloise Hegera doprovázely nářek a slzy přítomných. „Nad otevřeným hrobem ještě prosme za odpuštění, pokud se v jeho životě někdy stalo nějaké nedorozumění,“ uzavřel děkan.

Nejasné úmrtí

Viktor M. měl 15. března potíže s dýcháním, brněla ho ruka a bolelo ho na hrudi. Na chomutovské ambulanci ho zprvu údajně odmítali vyšetřit. „Pak vyšla doktorka a řekla, že ho neošetří hned. Za další čas mu udělala výtěr z nosu, že prý si počká další dvě hodiny na výsledky testu na koronavirus. Dovnitř ordinace ho vzal až jiný doktor a bratr zemřel prakticky hned, jak zavřel dveře,“ popsal Viktorův bratr Lukáš. Nemocnice se k případu nechce vyjadřovat. „Případ má na stole kriminálka, která nařídila soudní pitvu. Její výsledky zatím nejsou známy.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.