Recept stoletého myslivce Pavlíka na dlouhověkost: Bude se vám líbit | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Recept stoletého myslivce Pavlíka na dlouhověkost: Bude se vám líbit

Jezdí jako ďas
Jezdí jako ďas (Foto Aha! – Martin Pekárek)

Stará se o vinohrad, řídí auto, chodí na hony a pořád musí něco dělat. Snad by na tom nebylo nic tak mimořádného, kdyby Vítězslavu Pavlíkovi nebylo letos neuvěřitelných sto let! Stejně jako Českomoravské myslivecké jednotě, které je členem a která právě oslavila sté výročí založení.

Mezi myslivce vstoupil Vítězslav po válce, kolem padesátého roku. Ve stejné době prý vysadil i meruňky, které má na zahradě a jejichž pálenku užívá každé ráno jako nezbytný životabudič. Myslivcem se stal jako první v rodině, následovníka našel i ve svém synovi Pavlovi (72). Dcera Dagmar (68) je učitelkou a stále vyučuje.

Víťa stále řídí auto, a jak sám říká, nikdy neměl žádnou nehodu. „Musím zaťukat, ale nikdy jsem nenaboural. Jako senior chodím každé dva roky kvůli řidičáku a na další dva roky to mám potvrzené,“ vysvětluje. Nejdříve jezdil na motorce, auto má v pořadí třetí. První dvě byly škodovky a nyní jezdí oplem. Také v lese se prý za léta honů v jeho přítomnosti nic mimořádného nepřihodilo. A to se v dřívějších letech na alkohol ještě tolik nehledělo jako dnes.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.