Výbuch rozmetal rodinný dům na Znojemsku: V troskách zemřel muž (†25)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Výbuch rozmetal rodinný dům na Znojemsku: V troskách zemřel muž (†25)!

Ještě včera byli na místě policisté.
Ještě včera byli na místě policisté. (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš, HZS Jihomoravského kraje)

Hodně drsný večer zažili ve středu obyvatelé Suchohrdel na Znojemsku. Před osmou hodinou večerní se v ulici Pod Skalou ozval výbuch. Vzápětí spatřili šokovaní lidé obraz zkázy. Z přízemního domku zůstaly jen trosky.

„Koukal jsem na zprávy a najednou obrovská rána. Vyrazilo nám to sklo v oknech,“ popisoval Aha! jeden ze sousedů. Hasiči záhy objevili v troskách mrtvolu muže (†25). Po dvou hodinách konstatovali, že nikdo další v rozvalinách už není. „Ona mu prý i s děckem utekla, tak tady zůstal sám. Moc jsme ho ale nevídali,“ dodal soused. Lidé z vesnice se domnívají, že mladík mohl tímto drastickým způsobem řešit zklamání z rozpadu vztahu.

„Tipl bych si na puštěný plyn,“ míní jeden z místních. „Stanovili jsme několik vyšetřovacích verzí, sbíráme informace. Více nám napoví pitva zemřelého,“ shrnul stručně policejní mluvčí Bohumil Malášek. Zničený dům skončil před časem v exekuci a patřil realitní agentuře, která ho pronajala mladému páru s dítětem. „Paní s děckem tam bydlela asi tři roky, pán se přistěhoval později, byl tam rok nebo dva. Nešlo o místní,“ řekl starosta Suchohrdel Pavel Teleki.

Sčítají škody

Sousedé v bezprostředním okolí sčítají škodu na svém majetku. Pří explozi totiž tlaková vlna rozbila okna v okolí a poškodila zaparkovaná auta. Celkovou škodu zatím hasiči ani policie nevyčíslili.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.