Američance se začalo výrazně zvětšovat břicho: Těhotná? Ne, obří cysta | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Američance se začalo výrazně zvětšovat břicho: Těhotná? Ne, obří cysta

Američance Kenye se začalo výrazně zvětšovat břicho.
Američance Kenye se začalo výrazně zvětšovat břicho. (Foto Facebook)

Kenya Smithová z města Orem v Utahu trpěla bolestmi břicha, které se jí začalo výrazně zvětšovat. Pět různých doktorů jí nedokázalo pomoci a lidé se jí ptali, kdy má termín porodu. Ultrazvuk nakonec odhalil, že má na vaječníku obří cystu.

Problémy začaly loni v květnu: Kenya začala mít bolesti na toaletě, nemohla spát na břiše a po jídle měla nepříjemné pocity, jako kdyby měla neustále plný žaludek. O matce tří dětí si lidé mysleli, že je počtvrté těhotná, na dotaz, kdy bude opět rodit, se jí prý ptali alespoň padesátkrát.

Žena navštívila postupně celkem pět různých odborníků: porodník, specialista na pánevní dno, alergolog, přírodovědec ani gastroenterolog jí ale nebyl schopen pomoci. „Nikdo nevěděl, co mi je. Nakonec jsem se rozhodla, že si objednám ultrazvuk a CT vyšetření na soukromé klinice. Teprve tam zjistili, co se děje,“ říká Kenya. Smithová měla na pravém vaječníku obrovskou, 9 kilogramů vážicí cystu.

Takhle vypadala dva dny před vyjmutím cysty.

Kdyby jí lékaři neodhalili včas, hrozilo, že jí stále se zvětšující útvar začne prorážet žebra a drtit plíce. Od smrtelných komplikací ji dělilo několik týdnů. „Tři týdny jsem přežívala jen na smothies a brala projímadla a pořád jsem se cítila mizerně. Navíc jsem se musela starat o svoje tři malé děti, bylo to neskutečně vyčerpávající,“ popisuje Kanye Smithová a vyzývá ostatní ženy: „Pokud máte nějaké problémy, nenechte se odpálkovat, svoje těla známe lépe, než kodkoliv jiný. Měla jsem štěstí a po operaci se cítím jako nový člověk.“

Vážila 9 kg

Smithová měla na pravém vaječníku obrovskou, 9 kilogramů vážicí cystu. Kdyby jí lékaři neodhalili včas, hrozilo, že jí stále se zvětšující útvar začne prorážet žebra a drtit plíce. Od smrtelných komplikací ji dělilo několik týdnů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.