Soud se sexuálním násilníkem z gymnázia: Kantor se přiznal! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Soud se sexuálním násilníkem z gymnázia: Kantor se přiznal!

Obžalovaný učitel se přiznal ke zneužívání studentek i dalších dětí.
Obžalovaný učitel se přiznal ke zneužívání studentek i dalších dětí. (Foto Aha! – Michal Israel Volf)

Otec dvou dětí, bývalý učitel (40) matematiky Biskupského gymnázia v Krupce M. L., čelí před Okresním soudem v Teplicích obžalobě z pohlavního zneužití svých studentek. Údajně se tak dělo dlouhých sedm let.

„U jedné ze čtyř poškozených požadoval, aby mu masírovala penis, dále některé z nich přiměl k orálnímu, análnímu i pohlavnímu styku,“ uvedl v obžalobě státní zástupce Tomáš Sosna. Dívky byly nezletilé, bylo jim od 11 do 14 let. „Už od šesté třídy mi věnoval pozornost, říkal, že je super, že takhle šikovná holka jede s nimi na tábor,“ vypověděla jedna z poškozených na policii.

Dostane 10 let?

Obžalovaný se přiznal. „Je to strašný, co jsem udělal. Ublížil jsem lidem, kteří mi věřili. Je mi to líto,“ sdělil před soudem. U něho vyšlo najevo, že učitel netrpí žádnou duševní ani sexuální poruchou. „Uvědomujete si dopad svého chování na duševní stav poškozených,“ dotazoval se obžalovaného předseda soudního senátu Jaroslav Malchus. Odpověď překvapila nejen soud, ale také veřejnost včetně přítomných dvou poškozených. „V tuto chvíli nejsem schopný si to zcela uvědomit,“ sdělil po krátkém přemýšlení kantor, jemuž hrozí až desetileté vězení.

Věřil jsem, že přestanu

Senát zajímalo také, jestli učitel věděl, čeho se dopouští, a především proč třeba neodešel ze školství. „Přemýšlel jsem o tom, ale věřil jsem, že přestanu,“ podotkl. Na svoji obhajobu pak ještě uvedl, že se snažil dětem dělat i dobré věci a trávil s nimi čas z jiných důvodů než kvůli sexuálním choutkám.

Muž šokoval: Bylo jich víc!

Před soudem učinil muž šokující přiznání. Poškozených dívek bylo víc. „V minulosti se mi to stalo ještě se třemi dalšími žačkami ve věku od 13 do 15 let. Chci začít znovu a nerad bych, aby zůstaly tyto věci nevyřčeny. To je vše, o žádných dalších případech nevím,“ doplnil.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.