Zvrhlý doktor (†72) oplodňoval pacientky vlastním spermatem. Teď se zřítil v letadle! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zvrhlý doktor (†72) oplodňoval pacientky vlastním spermatem. Teď se zřítil v letadle!

V tomto stroji se lékař zabil.
V tomto stroji se lékař zabil. (Foto You Tube, Facebook)

Je karma zdarma? Pro lékaře Morrise Wortmana (†72) rozhodně. Gynekolog z amerického Rochesteru, jehož soudili kvůli tomu, že své pacientky prahnoucí po dítěti tajně oplodňoval vlastním semenem, se zřítil s letadlem, jež si ve volném čase sám stavěl.

Zeleno-žlutý vrtulový stroj W-5 Buttercup se s doktorem-oplodňovačem a jeho pilotem a konstruktérem Earlem Lukem ml. (†70) zřítil z výšky skoro 1000 metrů minulý týden na severu amerického státu New York. „Podle vyšetřování se letadlu odlomila během letu křídla a posléze stroj spadl na pastvinu,“ odhalil okresní šerif Christopher Bourke.

Dcera jedné z Wortmanových bývalých pacientek Morgan Hellquistová (38) ho v roce 2021 zažalovala za to, že v 80. letech tajně použil vlastní sperma k tomu, aby její matka Jo Ann Leveyová počala. Doktora Wortmana vyhledala proto, že se jí nedařilo počít dítě s manželem Garym, jenž byl od nehody na motocyklu paralyzovaný a na vozíku. 

Létání je nebezpečný koníček.

Wortman je přesvědčil, že nejlepší cestou k dítěti bude umělé oplodnění dárcovským spermatem, tvrdil jim dokonce, že šlo o ejakulát místního studenta medicíny židovského původu, jak si přáli. V roce 1985 se tak narodila Morgan... Ta pak sama v roce 2012 téhož doktora začala navštěvovat kvůli vlastním gynekologickým obtížím. Na jednu z kontrol si Wortman dokonce pozval svou manželku, aby mohli obdivovat, jak je mu – tehdy ještě nicnetušící Morgan – podobná!

Žena si ale v roce 2016 nechala udělat genetické testy, které odhalily, že není dcerou svého otce, ale právě gynekologa Wortmana a – jak stojí v její žalobě – má nejméně 13 dalších nevlastních sourozenců! Soudy dosud stále probíhaly, Wortman měl prozatím jen zákaz vykonávat gynekologickou praxi...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.