Jarní úklid v kunovickém muzeu: Nadšenci pulírovali letadla | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jarní úklid v kunovickém muzeu: Nadšenci pulírovali letadla

Pořádně vyčistit se musela i křídla.
Pořádně vyčistit se musela i křídla.  (Foto Aha! – S. Červená)

Jako v mraveništi se to včera hemžilo v Leteckém muzeu v Kunovicích na Uherskohradišťku. Více než 150 lidí přišlo na akci U, tedy umývání letadel před zahájením sezony. 

„Letos máme už sedmý ročník. Akce má úspěch u dětí i dospělých. Máknou si, ale zase uvidí letadla opravdu zblízka. Mají je na dotek a uvidí i interiéry, které jsou běžně zavřené. Chceme tak v mladých probouzet lásku k technice, historii,“ uvedl ředitel muzea Martin Hrabec. Příznivci přijeli z Prahy, Nového Jičína, Brna, Jeseníku, Slovenska a dalších koutů republiky. „Od všech to vyžaduje jisté nasazení a ruční práci. V akci jsou kbelíky s vodou, vapky, kartáče, hadry, saponáty. Je nutné pořádně umýt 20 letadel. Pro náš malý tým je to záležitost na několik dní od rána do večera. S pomocí nadšenců ale zvládneme připravit exponáty na sezonu za den. Je to pro nás opravdu velká pomoc a za to moc děkujeme,“ dodal.“ Odměnou účastníků je celoroční permanentka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.