Muž autem demoloval letiště v Mladé Boleslavi: Policisté ho zastřelili | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Muž autem demoloval letiště v Mladé Boleslavi: Policisté ho zastřelili

Potíže začal dělat muž na ubytovně v Bezděčíně.
Potíže začal dělat muž na ubytovně v Bezděčíně. (Foto Aktu.cz)

Byl agresivní, útočil na policisty a nešel zastavit ani donucovacími prostředky. Muže (†45) v Mladé Boleslavi zastavil až výstřel z policejní zbraně. Následkům zranění na místě podlehl.

Drama se odehrálo v noci na včerejšek. Lidé z ubytovny v Bezděčíně na Mladoboleslavku volali linku 158. „Muž tam zastavil osobním autem a tyčí demoloval ubytovnu a další přilehlé objekty,“ popsala situaci policistka Vlasta Suchánková. Když rozbil několik oken, sedl do auta a zmizel. Ujel asi kilometr a znovu se zastavil. „Hlídka ho dostihla v objektu v blízkosti letiště,“ řekla Suchánková. Muž tam svým autem páchal další škodu. Demoloval hangáry letiště a jeho další vybavení.

Podle informací Aha! pak naboural do výlohy restaurace, vystoupil z auta a ničil, co mu přišlo pod ruku. Když přijeli policisté, sedl do auta a snažil se ujet. Poté však znovu vystoupil a začal útočit na policisty, kteří ho nejprve slovně vyzvali, aby všeho zanechal. „Na to ale neragoval a byl agresivní,“ líčila Suchánková. Muž odolal i hmatům a chvatům, nevzdal se ani teleskopickému obušku či taseru. Zastavil ho až výstřel ze zbraně. „Přestože policisté zraněnému muži okamžitě poskytli neodkladnou první pomoc, na následky zranění zemřel,“ doplnila mluvčí.

Pod vlivem drog?

Muž měl podle zjištění Aha! potíže s policií už v minulosti. Údajně se měl i dobrovolně léčit v psychiatrické léčebně v Kosmonosech ze závislosti na drogách. Jestli byl pod vlivem drog i v noci na pátek, zjistí nařízená pitva.

Zásah prověří inspekce

Zda byla střelba policistů skutečně nevyhnutelná, bude prověřovat Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). „Případy spojené s trestnou činností, kterou měl spáchat na ubytovně a letišti, bude vyšetřovat kriminální policie v Mladé Boleslavi,“ uvedla Suchánková.



Přečtěte si
yarda
18. 3. 2023 • 15:26

Chudáci policajti. Ti to teď schytají.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.