Cukrářka Lucie (17) vyhrála zlatou medaili: Za hřívu okřídleného lva! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Cukrářka Lucie (17) vyhrála zlatou medaili: Za hřívu okřídleného lva!

Lucie Nosková se svým vítězným výtvorem.
Lucie Nosková se svým vítězným výtvorem. (Foto Aha! – Jitka Pecharová)

Sladce voňavá krása, za kterou je 309 hodin titěrné práce! Hodně dřiny stálo cukrářské dílo v podobě pohádkového lva s orlími křídly Lucii Noskovou (17), která soutěžila v kulinářské soutěži Gastro v Hradci Králové a zvítězila.

„Mám ráda svět fantazie, a tak mě napadlo, že udělám lva s křídly. Je trochu odkoukaný z Pegase, ale ta křídla má silná orlí. Ta se k němu hodí,“ popsala Aha! vítězka Lucie. Studuje druhým rokem cukrařinu na Střední škole gastronomie a služeb v Nové Pace a s cukrářskou skulpturou vyhrála na 25. ročníku prestižní soutěže v kategorii artistika. Porotci v ní rozdávali body za originalitu a kreativitu, obtížnost použitých technik, celkový vzhled a preciznost provedení.

Pomáhal tatínek

Lev vznikl na kovové konstrukci, kterou Lucii pomohl vyrobit tatínek. Nejtěžší bylo udělat hřívu krále zvířat. Musela vyzrát na to, aby hmota neseschla a nelámala se. „Pomohlo stříkání rumem,“ prozradila budoucí cukrářka. Líznout si jako neplnoletá ale nemohla. Vytváření srsti si vyžádalo desítky hodin práce. „Rýhovala jsem ji špendlíkem přidělaným na špejli,“ řekla vítězka klání.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.