Ukrajince soudí za pokus o vraždu krajanky: Lanem škrtil těhotnou expřítelkyni | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Ukrajince soudí za pokus o vraždu krajanky: Lanem škrtil těhotnou expřítelkyni

Ukrajinec Ivan K. v soudní síni.
Ukrajinec Ivan K. v soudní síni.  (Foto Aha! – Jitka Pecharová, PČR, OA Kostelec n. O.)

Uškrcením tažným lanem chtěl Ukrajinec Ivan K. (43) v Potštejně na Rychnovsku zabít těhotnou expřítelkyni (35). Po půlroce od události stanul před soudem, kde mu hrozí až výjimečný trest. Vinu ale odmítl.

Ukrajinec si na ženu počkal u nádraží, když šla z práce na vlak. „Říkal, že, když nebudu jeho, tak ničí a že zemřu,“ řekla Ukrajinka den před termínem porodu. Chytil ji za vlasy a srazil na zem. Do úst jí nacpal hadr jako roubík, lano jí třikrát omotal okolo krku, zaklekl ji na hrudi a začal škrtit. Naštěstí šli okolo dva studenti, David Vecko muže odstrčil a útočník ujel autem pryč.

Policie ho chytila poté, co opilý boural. „To lano jsem měl, ale pro sebe. Chtěl jsem jí ukázat, že když už se mnou nechce být, tak se oběsím,“ tvrdil však Ukrajinec. Vypověděl, že se pak s ženou hádali a prali, ona se zamotaná do lana skutálela dolů z cesty, strhla ho s sebou, a když z ní chtěl lano sundat, stáhlo jí krk. Hadrem, který měl u sebe, aby si při věšení zavázal oči, si prý žena sama utírala ústa.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.