Třikrát bodla a pak řvala: Klidně zdechni! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Třikrát bodla a pak řvala: Klidně zdechni!

Renata H. byla u soudu uvolněná, trest přijala klidně.
Renata H. byla u soudu uvolněná, trest přijala klidně. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Jako o své vlastní se staral o tři děti bývalé přítelkyně Renaty H. (34) Robert J. (47). Ta se ho přesto v opilosti pokusila zabít. Muž naštěstí vražedný útok přežil, útočnici poslal nyní soud za katr.

Pokukovali po sobě dlouhá léta, až se sestěhovali. Do 20. dubna letošního roku spolu už žili v jednom z bytů v havířovské ulici 17. listopadu. Onen osudný den žena na Roberta zaútočila s nevšední brutalitou. Renata se už před polednem opila a začala se s ním hádat. „Dodnes nevím, co jí to přeletělo přes nos. Rok a půl spolu žijeme a ona se na mě najednou vrhne a křičí, ať vypadnu. Jinak mě prý zabije. Začala mě škrtit, tak jsem se bránil. Dal jsem jí ránu do rtu,“ popisoval muž začátek potyčky, která vygradovala pokusem o vraždu.

Robert J. se ještě dnes třese při vzpomínce, jak na něho sáhla smrt rukou jeho někdejší družky Renaty.

Video se připravuje ...

Dračice s nožem

„Vyjevený jsem se díval, že najednou měla v ruce nůž. Jak jsem později zjistil, dlouhý byl přes dvacet centimetrů. A tím mě začala bodat. Do krku i do prsou. Začal jsem krvácet, bylo mi na omdlení,“ vzpomínal napadený. V pudu sebezáchovy vyrval Renatě nůž a prosil ji, aby mu zavolala záchranku. „Vybafla na mě: Klidně si zdechni! Pak si šla lehnout do ložnice, jako by se vůbec nic nedělo. Z posledních sil jsem si pomoc zavolal sám. Lékaři mi zachránili život,“ vyprávěl muž těžko uvěřitelný incident.

Souhlas s trestem

Ani špetku emocí neprojevila Renata H. ve chvíli, kdy ji na sedm a půl roku poslal do věznice s ostrahou senát předsedy Romana Pokorného. „S dohodou o vině a trestu souhlasím. I se vším, co tu bylo řečeno,“ řekla pouze v reakci na obsah žaloby a na navržený trest.

Napadený Robert J.

Robert: Pustil bych ji

„Chtěl jsem být dobrým otcem Renatiným dětem, ale teď už na ni chci jen zapomenout. Nic zlého bych jí nepřál. Už kvůli těm jejím capartům bych jí dal třeba jen podmínku. Do vězení bych ji neposlal. Je mladá, život má teď pokažený,“ litoval odsouzenou napadený Robert J., který se sice narodil 27. října, ale své druhé narozeniny slaví 20. dubna. V den, kdy jej do života vrátili po vražedném útoku lékaři.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.