Fatální omyl italského urologa: Amputace penisu! Kvůli chybné diagnóze | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Fatální omyl italského urologa: Amputace penisu! Kvůli chybné diagnóze

Nemocnice San Donato v Itálii.
Nemocnice San Donato v Itálii. (Foto Facebook)

Fatální omyl předvedl italský urolog v nemocnici v italském městě Arezzo. Když za ním přišel postarší pacient, který si stěžoval na bolesti penisu a obtíže při močení, lékař po vyšetření usoudil, že muž trpí rakovinou penisu! Pacientovi přirození amputoval. Jenže jak se ukázalo, sekl se v diagnóze a pacient rakovinu neměl! Teď případ řeší soudy.

Lékař pacienta informoval, že trpí rakovinou a sdělil mu krutou zprávu: „Za měsíc musíte podstoupit operaci, při které o penis přijdete.“ A stalo: lékař muži úd amputoval, ovšem už při operaci si uvědomil svůj kardinální omyl: žádný nádor totiž nenašel! Jak vyšlo najevo po operaci, pacient, jemuž je podle médií přes 60 let, neměl rakovinu, ale syfilis!

Případ se odehrál v nemocnici San Donato 13. listopadu 2018, po více než čtyřech letech se dostává před soud, kde urolog čelí obvinění z těžkého ublížení na zdraví. Poškozený muž po něm také požaduje blíže nespecifikovanou finanční kompenzaci. Neschopný sexu Poškozený si stěžuje, že zbytečná operace mu výrazně pozměnila život: „Špatně se mi močí a sex už nemůžu provozovat vůbec!“

Nádory jsou vzácné

Rakovina penisu je poměrně vzácné onemocnění, většinou postihuje kůži a předkožku. Například ve Velké Británii si každoročně tuto krutou diagnózu vyslechne zhruba 700 mužů, ve Spojených státech amerických asi 2500. V poslední době se známým stal příběh Novozélanďana Joea M.(39), který si nejprve myslel, že si úd jen rozedřel o kalhoty, avšak šlo o nádor, kvůli kterému přišel o třetinu přirození…



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.