Skandální převoz pacientky nemocnice v britském Bostonu: Šoupli ji do cizího domu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Skandální převoz pacientky nemocnice v britském Bostonu: Šoupli ji do cizího domu!

Tohle se Bostonské nemocnici nepovedlo.
Tohle se Bostonské nemocnici nepovedlo. ( Foto BBC News, Google Maps)

Zaměstnancům nemocnice v britském Bostonu se podařil politováníhodný omyl. Joyce Wrightovou (83), která byla po operaci kyčle a k utišení bolesti dostala morfium, odvezli na úplně jinou, cizí adresu!

Spletli si ji s nemocným ve vedlejším pokoji a transportovali ji do Sleafordu v Lincolnshire téměř 65 kilometrů od jejího skutečného bydliště. Dovnitř se dostali díky klíči z bezpečnostní schránky a paní Wrightovou vynesli a uložili do ložnice. Tam ji až druhý den ráno našli šokovaní příbuzní pacienta, který naopak nedopatřením pobýval ještě ve špitálu!

Andy Wright na obrázku s matkou, řekl, že vše mohlo dopadnout mnohem hůř.

Jakmile chybu oznámili, nemocniční personál urychleně přispěchal a paní Wrightovou, která byla stále ve stejné místnosti, odvezl zpět. „Byla tma a moje matka byla kvůli bolestem na morfiu a tedy trochu dezorientovaná,“ stěžoval si její syn Andy Wright (55) a nevěřícně ses ptal: „Co jestli dali mé matce špatné léky?! Je to neuvěřitelný šlendrián. Myslel bych si, že když mají pacienti na rukou náramky, nemůže se nic takového stát...“

Je však přesvědčen, že k incidentu došlo v důsledku všeobecného tlaku, kterému jsou všichni vystaveni. „Omluvili jsme se hluboce pacientům i jejich rodinám. Toto jistě není standard, který chceme poskytovat,“ znělo v prohlášení nemocnice s tím, že celu věc začali vyšetřovat, aby se nic takového již neopakovalo. Paní Wrightová je naštěstí v pořádku a záměnou se netrápí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.