ODHALENÍ OSOBNOSTI: Kešu pro nezmary, kokos pro podivíny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

ODHALENÍ OSOBNOSTI: Kešu pro nezmary, kokos pro podivíny

Do sladkých chlebíčků se skvěle hodí mandle a různé druhy ořechů
Do sladkých chlebíčků se skvěle hodí mandle a různé druhy ořechů (iStock)

Nezkazí žádnou párty, jdou akorát tak do hrsti a v puse pěkně křupnou! Oříšky jsou ovšem mnohem víc, než jen pochutina. Náš oblíbený druh toho totiž dost napovídá i o naší povaze. Tak na to pamatujte, až si na oslavě budete ten svůj vybírat z misky…

PISTÁCIE

Pokud jsou vaší volbou tyhle zelené plody ve dvojité skořápce, zřejmě milujete rutinu a řád. Jste zatvrzelí, nebojíte se přijímat výzvy a riskovat. Rádi si kladete dlouhodobé cíle, kterých většinou díky své píli dosáhnete. V zaměstnání jste úspěšní, mezi kolegy oblíbení. Věnujete se koníčkům, které vyžadují určitou dávku trpělivosti – třeba lyžování nebo plachtění. Důvod? Konzumace pistácií vyžaduje mnohem větší trpělivost, než konzumace jiných druhů ořechů. Pokaždé je totiž musíte vyloupat.

MANDLE

Podlouhlý, lehce zploštělý tvar, to je něco pro spolehlivé a přizpůsobivé konzumenty. Jste nenároční, přátelští, nekonfliktní a lidé vás mají rádi. Radši zůstáváte v pozadí, nechcete být středem pozornosti. Dost možná pracujete ve veřejném sektoru a naplňují vás klidné aktivity, jako je čtení a dlouhé procházky. Důvod? Jde o všestrannou surovinu, kterou lze zužitkovat ve sladkých i slaných pokrmech, slupnete ji v lívancích k snídani, v kari k obědu nebo po večeři jako dezert.

KEŠU

Krásně zaoblené, měkoučké ořechy si vybírají ti, kteří zůstávají nohama na zemi. Mají rádi nové zážitky, ale dokážou být nepředvídatelní. Co se týče kariéry, nebývají vyhranění, ale nacházejí využití ve středním a vyšším managementu. Ve volném čase rádi zkoušejí nové věci, například potápění či horolezectví. Důvod? Kešu mají příjemnou nasládlou chuť a skvěle chutnají na sladko-slaný způsob. Protiklady se přitahují!

MAKADAMOVÉ OŘECHY

Tohle nebývají příliš praktičtí lidé… Na druhou stranu jsou to nezávislé osobnosti s vytříbeným názorem, kteří jsou poměrně domýšliví. Daří se jim v odvětví PR nebo marketingu. Rádi si užívají individuálních koníčků, jako je malování, hra na hudební nástroje nebo chov zvířat. Důvod? Makadamové ořechy jsou jedinečné svým tvarem, konzistencí i chutí. A zároveň jsou i velmi výživné – obsahují vyšší množství tuku.

ARAŠÍDY

Milovníci těchto obecné oblibě se těšících oříšků jsou nekomplikovaní, upřímní a velmi schopní. Také jsou opatrní, pokorní a v životě velmi spokojení. Dobře se uplatní v dělnických a kreativních profesích. Zajímají je skupinové aktivity – především bojové a míčové sporty. Důvod? Arašídy jsou patrně nejběžnějším druhem ořechů. Koupíte je všude a má je ráda většina lidí. Tyhle oříšky si zkrátka nemají co dokazovat.

KOKOS

Tohle je poměrně komplikovaná osobnost. Někdy je těžké jí porozumět (a hlavně k sobě jen tak někoho nepustí), ale jakmile se to člověku povede, vzniká velmi pevný vztah. V práci jsou kokosomilové nevyhranění, ale vydrží většinou dlouho u jednoho zaměstnavatele. Navíc ke spokojenosti nepotřebují kariérní růst. Jejich koníčky bývají poměrně podivné, zálibu mají třeba v kvantové fyzice. Důvod? Kokos má vícero vrstev – vnější a vnitřní skořápku, dužinu, vodu, mléko. Navíc roste vysoko na stromě. Jakmile se k němu ale dostanete, slibuje jeho konzumace velké potěšení.

VLAŠSKÉ

„Kognitivní funkce u dospělých osob konzumujících vlašské ořechy – bez ohledu na věk, pohlaví či etnikum – jsou lepší než u těch, kteří vlašské ořechy nejedí vůbec,“ tvrdí autoři z University of California v Los Angeles. Je zjevné, že vlašáky mají rádi přemýšliví lidé, bažící po výkonu, hloubaví a ti, co se rádi dozvídají nové věci. Mají sklony k egoismu, až k narcismu, ale to jim neubírá na oblibě u ostatních, protože bývají vtipní až okouzlující. Důvod? Nejde o ořech určený k běžné konzumaci, musíte ho vyloupat, zbavit vnitřních slupek, je to nepohodlné. Hodí se spíš k pečení a na jednohubky. Kdo si s tím dá práci, musí být lehce zatvrzelý, houževnatý…

Solené nebo nesolené?

Oříšky obalené v soli nechybí na stole zábavných a společenských osobností, kteří věci neberou příliš vážně. Baví je umění, sport, hudba a filmy. Oproti tomu nesolená varianta poukazuje na poměrně nudné lidi, kteří jsou nejistí a věčně nespokojení. Zajímají se o zahradničení a rádi se jen tak poflakují.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.