Statečná Nikolka (6) věnovala vlasy nadaci: Až dorostou, ostříhám je! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Statečná Nikolka (6) věnovala vlasy nadaci: Až dorostou, ostříhám je!

Do kadeřnického křesla sedla s úsměvem.
Do kadeřnického křesla sedla s úsměvem. (Foto archiv rodiny Krškových)

Nikolka Kršková (6) z Blanska vypadala se svými dlouhými vlásky jako zlatovlasá princeznička. Místo na vlastní parádu ale dívenka více myslí na ostatní. Nechala se ostříhat a lokny věnovala na výrobu paruk pro onkologicky nemocné.

Nikolka byla na své po pás dlouhé kadeře náležitě hrdá. Když se doma její táta před časem zmínil o možnosti darovat vlasy a pomoci nemocným, malá slečna nejprve zavrtěla odmítavě hlavou. V malé hlavičce se ale nápad uchytil. Záhy změnila názor. „Cesta do kadeřnictví se tak obešla bez slziček. Nikča věděla, že dělá dobrou věc,“ popsal táta Michal Krška.

„Věřím, že vlasy pomohou nějaké jiné holce. Těším se, až mi třeba pošle fotku a dopis. Mně dorostou a pak je po ostříhání pošlu znova,“ svěřila se školačka Aha!. To ale zabere nějakou dobu. Její rodiče si proto libují, že s úpravou vlasů jejich princezničky na chvíli nebude žádná potíž. „Měla je dlouhé skoro jak Magda Vašáryová ve filmu Postřižiny. Po koupání se hodně zacuchávaly a jejich fénování, to byl doslova boj,“ směje se Nikolčin tatínek.

Pomohli 170 lidem

Nadační fond Daruj vlasy založili v roce 2016 Ondřej a Veronika Suchých. Pomoc poskytuje třeba onkologicky nemocným pacientům, kteří přišli o vlasy vlivem vedlejších účinků léčby nebo pacientům s alopecií. Paruky vyrábí také pro ty, kteří přišli o vlasy v důsledku traumatické události, jako jsou popáleniny, autonehody či operace hlavy nebo dětem se závažnými onemocněními. Do současnosti fond poskytl paruky téměř 170 lidem.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.