Vlasta i po operaci mozku pomáhá druhým: Vlasy padly na paruku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vlasta i po operaci mozku pomáhá druhým: Vlasy padly na paruku!

Vlasta v čekárně kadeřnictví byla v pohodě.
Vlasta v čekárně kadeřnictví byla v pohodě. (Foto Aha! – Helena Lacinová a archiv Vlasty Štochlové)

S lehčí hlavou a hlavně uspokojením z toho, že její dlouhé vlasy pomohou k výrobě paruky pro onkologicky nemocné dítě, odcházela v pondělí Vlasta Štochlová (59) z Jirkova z kadeřnictví Victory v Chomutově. Kadeřnice jí ustřihla skoro 40 cm vlasů!

Rozhodnutí darovat vlasy na dobrou věc ženu napadlo po operaci mozku před šesti lety. Zhoubný nádor se u ní objevil náhle. Tehdy omdlela a začala ztrácet vědomí. Dostala se naštěstí brzy do Ústřední vojenské nemocnice v Praze. Neurochirurg Vladimír Beneš jí tehdy dal vybrat. „Buď budeme operovat, nebo zemřete,“ zavzpomínala včera na těžkou dobu paní Vlasta (Aha! informovalo).

Po operaci jí zůstaly následky v podobě špatného vidění a bolestí hlavy. „Je to daň za život,“ řekla si ale statečná žena. Přes tyto potíže se Vlasta nechtěla vzdát pomoci druhým. „Když nemohu darovat krev, pomohou moje vlasy alespoň někomu na paruku,“ řekla si. A to také udělala. Na paruku by totiž měly mít nejméně 30 cm bez konečků. „Byla jsem rozhodnutá od počátku, takže s tím nemám žádný problém,“ řekla včera. „Jen mě asi bude táhnout na krk a mám takovou lehčí hlavu,“ dodala. Vlasy daruje spolku Nové háro z Mostecka.

Víte, že...

...Vlastě narostly vlasy do potřebné délky za šest let?

Ředitelka z Klubíčka

Štochlová pochází z Děčína. Vystudovala ekonomickou a pedagogickou školu, pak se provdala a začala bydlet v Jirkově. Tam pracovala ve školství, posledních dvacet let jako ředitelka mateřské školy Klubíčko v Jirkově. Od roku 2009 se věnuje bytové problematice a byla jednatelkou Společenství vlastníků jednotek Na Borku. Je rozvedená, má dvě dospělé děti.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.