Gastro revoluce v nemocniční stravě: I kaše může být lákavá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Gastro revoluce v nemocniční stravě: I kaše může být lákavá!

Takhle v nové úpravě vypadá knedlo-vepřo-zelo.
Takhle v nové úpravě vypadá knedlo-vepřo-zelo. (Foto VFN)

Na tuhle zprávu čekaly desetitisíce lidí s poruchami polykání. Už žádné nevábné kaše z mixéru! Pražská Všeobecná fakultní nemocnice (VFN) představuje chutnou novinku dostupnou všem špitálům.

Nový projekt stravování pro pacienty, kteří nemohou přijímat pevnou stravu, představila VFN. Ve speciálních silikonových formách jim tu připravují na pohled lákavá jídla běžných tvarů, která nahrazují beztvaré kaše. Ty byly dosud jedinou variantou pro tyto nemocné. „Dle originálních receptur nutričních terapeutů VFN kuchaři denně připraví jídlo přibližně dvěma desítkám pacientů,“ řekla Aha! mluvčí zařízení Marie Heřmánková. „Tisíce lidí si znovu mohou dopřát radost a požitek z jídla, což pomůže jejich psychické i fyzické kondici,“ dodala. 

Může je mít každý

Až desítky tisíc pacientů po celém Česku jsou nuceni denně jíst nevábné kašovité mixy. I za nimi teď novinka míří – VFN připravila unikátní kuchařku, o zkušenosti se místní odborníci rádi podělí. Strava navíc stojí stejně, jako ta pro běžné pacienty.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.