Ministr uvažuje o nadstandardech. Válek: Dvě skupiny kvality péče | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Ministr uvažuje o nadstandardech. Válek: Dvě skupiny kvality péče

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP09)
Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP09) (Blesk:FOTO: Jiří Koťátko / CNC)

Vrátit zpět do hry nadstandardy. O tom přemýšlí ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (62, TOP 09). A také chce speciálním příspěvkem rozhýbat děti.

Nadstandardy ve zdravotnictví by mohly přinést více peněz do systému. Jejich odpůrci ale tvrdí, že znamenají rozdílnou péči. „Ve chvíli, kdy řekneme, že jsou nadstandardy, říkáme, že budou dvě skupiny kvality péče,“ řekl ministr, který mluvil o možnosti připojištění nadstandardů. Podle něj ale nelze o věci hovořit jako o asociální záležitosti. „Pokud v současnosti stát tvrdí, že bezdomovec má stejnou péči jako miliardář, je to absurdní,” doplnil Válek.

Ten by také rád spustil už od ledna 2023 vyplácení speciálního příspěvku pro školáky v sedmé a osmé třídě, kteří pojedou v rámci kurzů na hory. Válek zatím hovoří, že by mohlo jít o částku mezi 6 až 7 tisíci korunami. Nyní o tom jedná se zdravotními pojišťovnami, aby se tento příspěvek týkal co nejvíce dětí. Podmínkou ale je, že »lyžák« bude v Česku. „Jsou pro to dva důvody. Zaprvé nám děti ztloustly, v době covidu obzvláště. A za druhé je potřeba podpořit české hory a provozovatele areálů, toto je jedna z cest,” objasňuje svůj záměr ministr.

Přečtěte si
AHel
6. 11. 2022 • 23:07

At´ jde Válek do důchodu, nebude alespoň škodit, je to naprosto nekvalifikovaný ministr. Jisté nadstandardy už jsme všichni normální lidi ( nejsem bezdomovec mám dvě vysoké školy a ojetou škodovku). Movitý, arogantní podnikatel ověšený zlatem a drahými botami a hodinkami vlitne do čekárny, zabouchá na dveře lékaře, vyjde sestra a zjihle řekne, pojďte dovnitř. To je realita......Nevím o co zdravotnictví jde. Co to je nadstandard, že mě dají horší orthézu, horší kvalitu umělého kloubu nebo co? To je hnusárna. Za nový zub, který mi zmrvil jiný zubař jsem platila40tis. Chci znát definici nadstandardu. Nápad speciálním finančním příspěvkem rozhýbat děti, co to je zase za kardinální volovinu. Sportovně založené rodiny sportovaly stále covid necovid. Ostatní se vykrmili. Jen tupec si může myslet, že peníze budou rodiny motivovat k pohybu....ve vládě jsou fakt hlavy otevřené...si snad myslí, že peníze všechno vyřeší. Pomůže jen změna školství na základních školách, protože, když třída zlobí, první co se zakáže je tělák a místo něho je matematika, osobní zkušenosti u dvou mých dětí. Aby ministr neškodil, pošlete ho do lázní na rok...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.