Přepadl seniorku, sekerou si vynutil údaje k účtu a... Okradl ji! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Přepadl seniorku, sekerou si vynutil údaje k účtu a... Okradl ji!

V tomto domě lupiče zadrželi.
V tomto domě lupiče zadrželi. (Foto PČR)

Nehromaďte peníze doma, vy i bankovky jste v nebezpečí! S tím radili lidem, aby si peníze dávali na účet. To ale už neplatí. Lupič (24) vlezl do domu k seniorce (74), svázal jí ruce a donutil ji přihlásit se na mobilu k účtu. Pak jí ukradl čtvrt milionu!

Drama se odehrálo v pátek v rodinném domku v Nebílovech na jihu Plzeňska. Vše začalo tím, že seniorka slyšela z venku hluk. Vyšla ven na dvorek podívat se, co se děje. To už se k ní hnal lupič, který před tím rozmlátil dveře u stodoly a přes tu se dostal na dvůr. Držel v jedné ruce sekeru, v druhé nůž.

„Seniorku zatlačil zpět do domu. Donutil ji, aby si v chodbě sedla. Lepicí páskou jí svázal ruce a přelepil ústa,“ řekla policejní mluvčí Eva Červenková. Neustále přitom mával sekerou a nožem. Vyděšené ženě vzal z kabelky tisíc korun. To mu ale nestačilo. Hlavou gaunera prolétl ďábelský plán. Seniorka má určitě v bance úspory. Když neseberu tady hotovost, vyberu jí konto. Vzal ženin mobil a přinutil jí, aby se přihlásila do svého internetového bankovnictví. „Odtud si převedl na svůj účet 250 tisíc korun,“ uvedla Červenková. Lupič pak z místa činu utekl.

Přivedl je k varně drog

Seniorka zavolala na tísňovou linku. Rozjelo se pátrání a to za dva dny skočilo úspěchem. Zásahová jednotka a kriminalisté vtrhli do domu v obci na Plzeňsku a zadrželi mladíka, který seniorku přepadl. Při tom v objektu objevili varnu pervitinu. Jako bonus zde čapli ještě čtyři muže a dvě ženy, všichni měli mít co dočinění s drogami.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.