Muž, který zabil syna (†14): Chci raději trest smrti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Muž, který zabil syna (†14): Chci raději trest smrti!

Muž byl podle znalců nepříčetný.
Muž byl podle znalců nepříčetný. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Do detenčního zařízení poslal včera Krajský soud v Plzni Stanislava N. (46). Ten připravil o život svého syna Adama (†14). Podle znalců byl v okamžiku činu nepříčetný.

Hrůzný čin se stal letos v březnu v malé obci u Nýrska na Klatovsku. Otec zaútočil na syna v den jeho 14. narozenin. „Zasadil mu třicet bodných a řezných ran do hrudníku, krku a obličeje,“ řekl státní zástupce Jiří Richtr. Hoch neměl šanci přežít. Muž podle znalkyně trpí nevyléčitelnou poruchou osobnosti.

„Kdyby detence nebyla uložena, byl by pan posuzovaný časovanou bombou,“ zdůvodnil rozhodnutí soudce Jan Hostaš. Po útoku na syna skočil muž z okna a při pádu si poranil mozek. „Nikdo už nevypátrá, co se stalo. Já si nic nepamatuji. Chci raději trest smrti než být zavřený v léčebně,“ uvedl Stanislav N. Proti verdiktu podal stížnost.

Zůstane za mřížemi

Barbora Orlová, která v roce 2014 zabila ve škole ve Žďáru nad Sázavou studenta Petra Vejvodu (†16), zůstane i nadále v zabezpečovací detenci. Brněnský krajský soud po stížnosti žalobce zrušil nepravomocné usnesení městského soudu, kterým soud Orlové zabezpečovací detenci ukončil. Rozhodl, že důvody pro detenci trvají.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.