Zavraždil a zakopal manželku: Proč vyvázl jen s 8-letým trestem? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zavraždil a zakopal manželku: Proč vyvázl jen s 8-letým trestem?

Pavel K. trest za vraždu manželky přijal.
Pavel K. trest za vraždu manželky přijal. (Foto Aha! – J. Pecharová)

Mírný, jen osmiletý trest dostal u pardubického soudu za vraždu manželky Kateřiny K. (†59) Pavel K. (66) z Letohradu. Ženu přitom mlátil, pak zardousil a její tělo pohřbil na zahradě.

„Jsem si vědom toho, co jsem udělal. Lituji toho, prosím o odpuštění,“ řekl vystudovaný inženýr a poté prohlásil svou vinu a rozhodl se přijmout jakýkoliv trest bez provedení dokazování. Soudce vzhledem k tomuto přiznání a polehčujícím okolnostem souhlasil s návrhem žalobkyně na osmileté odnětí svobody.

„Jeho děti ho přesto nezavrhují, a až se dostane ven, chtějí ho podporovat,“ řekl obhájce obžalovaného. Svoji choť otec dvou dcer a syna zabil téměř po 40 letech manželství, a to po dlouhodobých neshodách. Hádali se posledních deset let. Důvodem byla mimo jiné žárlivost muže. Svoji choť bil pěstmi do hlavy a pak ji zardousil. Mrtvolu pohřbil na pozemku blízko domu a poté ohlásil pohřešování své ženy. Přiznal se po osmi hodinách od zadržení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.