Konec slevy z benzinu? Pumpy zdražují zvolna | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Konec slevy z benzinu? Pumpy zdražují zvolna

Sobota 1. října:  Takhle skočila cenau Shellu v pražských Malešicích.
Sobota 1. října: Takhle skočila cenau Shellu v pražských Malešicích. (Foto Aha! – Renata Matějková)

Dramatický nárůst cen benzinu se nekoná, pumpaři i přes sobotní konec daňové úlevy ve výši 1,50 Kč benzin příliš nezdražují. U některých čerpacích stanic sice vzrostla cena Naturalu 95 až o 1,40 Kč, jinde se ale zatím nic nezměnilo.

Stejnou cenovou hladinu si během víkendu i přes zrušení daňové úlevy zachovaly redakcí navštívené čerpací stanice sítí Tank ONO, MOL, OMV či Unicorn. Řádově o desítky haléřů pak zdražovali na pumpách EuroOilu či Benziny. Výrazněji navýšila své ceny třeba pumpa Shell v pražských Malešicích, kde v sobotu i neděli prodávali Natural 95 o 1,40 Kč dráž oproti pátku. Za pozvolným růstem cen stojí podle ekonoma Lukáše Kovandy zlevňování ropy na světových trzích.

„To bude působit proti tlaku na zdražování způsobeného zrušením snížené spotřební daně z benzinu,“ řekl Aha! Kovanda s tím, že v tomto týdnu můžeme čekat další navýšení cen benzinu o přibližně korunu za litr.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.