Návrat legendy Krnova: Lokomotivu zachránili ze šrotu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Návrat legendy Krnova: Lokomotivu zachránili ze šrotu

Fotky ukazují, v jak strašném stavu se mašinka odvážela a jak se postupně měnila zpět v krasavici.
Fotky ukazují, v jak strašném stavu se mašinka odvážela a jak se postupně měnila zpět v krasavici. (Blesk:Jana Gartnerová a Město Krnov)

Těžkotonážní krasavice je zpět v Krnově. Parní mašinka, symbol místního nádraží, se včera vrátila. Než ji mistrně usadili na podstavec, proletěla se lidem nad hlavou.

Lokomotiva zdobila přednádraží přes 40 let, než ji vandalové zničili. V žalostném stavu ji pak železničáři odvezli. Původně nadobro. Místní, ani město se však o ni připravit nenechali. Zrekonstruovaná se teď po sedmi letech na čestné místo vrátila i díky jeřábníkům. Ti lokomotivu BS 200 o váze 18,5 tuny přepravili vzduchem z kolejí na podstavec. „Nejdůležitější je logistika. Zjistili jsme si dopředu váhu, rozměry, podloží a promysleli postup,“ uvedl jeřábník David Šenkýřík z Úvalna, který se s kolegou o náročný transport postaral.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.