Spojení s korupční kauzou jí sebralo superflek: Vildumetzová končí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Spojení s korupční kauzou jí sebralo superflek: Vildumetzová končí!

Uslzený konec Jany Mračkové Vildumetzové (ANO). Zaplatila za lásku k manželovi a jeho stykům s obviněným podnikatelem
Uslzený konec Jany Mračkové Vildumetzové (ANO). Zaplatila za lásku k manželovi a jeho stykům s obviněným podnikatelem (Archiv Blesku, Reprofoto ČT)

Ten, o koho se byť lehce otře chapadlo korupční kauzy Dozimetr, je z kola ven. Zjistila to i místopředsedkyně Sněmovny Jana Mračková Vildumetzová (49, ANO). Jelikož se zjistilo, že jeden ze stíhaných je blízký rodinný přítel, musela včera s pláčem rezignovat na funkci.

Zamotala se do toho ale tak trochu sama. Původně tvrdila, že Zakaría Nemrah (32), který je kvůli pražské korupční kauze nyní ve vazbě, je kamarádem jejího muže, taktéž politika Jana Mračka (42, ODS). A že s ním komunikovala jen příležitostně v přítomnosti muže. Jenže ji usvědčila fotka, ze které je zřejmé, že jim byl Zakaría svědkem na svatbě a také kmotrem jejich dvouletého syna. „Vždycky jsem bojovala proti korupci, proti podvodům. Všichni lidé, kteří je páchají, tak za to mají být patřičně potrestáni,“ řekla včera na tiskovce Vildumetzová. A za doprovodu slz dodala, že ač to není fér, biti na jejím setrvání ve funkci budou její muž a její děti. A proto ke 30. září ve funkci skončí.

Obviněný v kauze Dozimetr jako svědek a kmotr v rodině Vildumetzové! Loupež klenotů v Brně a Rusové posílají posily

Video se připravuje ...

Představitelé vládní koalice už od středy tlačili, aby vzhledem ke svému mlžení odešla z postu, za který bere 173 tisíc měsíčně (poslankyní zůstává). „Jediné správné řešení,“ říkali tak svorně předsedové vládnoucích stran. „Je to statečná žena, je v tom nevinně,“ bránil ji jenom její stranický šéf Andrej Babiš (68, ANO). Ten však zároveň chce, aby kvůli kauze, která začala u lidí spojených s hnutím STAN, odešel z vlády ministr vnitra Vít Rakušan (44)...

Sada skalpů

Kvůli kontaktům s lidmi spojenými s kauzou Dozimetr už se musela poroučet celá řada lidí, byť nebyli z ničeho obviněni policií. Dvojkou na pražské kandidátce SPOLU do komunálních voleb je ale pořád exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (48, TOP 09), jehož blízký spolupracovník měl k »Redlově gangu« blízko.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.