Děsivý případ brazilského »Fritzla«: 17 let držel rodinu v okovech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Děsivý případ brazilského »Fritzla«: 17 let držel rodinu v okovech!

Luiz své oběti týral psychicky i fyzicky.
Luiz své oběti týral psychicky i fyzicky. (Foto Twitter)

Brazílie hlásí otřesný případ, který si v ničem nezadá s nechvalně proslulým Rakušanem Josefem Fritzlem. Luiz Antonio Santos Silva držel ve svém zanedbaném domě v okovech manželku a dva syny celých 17 let!

V okolí mu přezdívali Diskžokej, protože nářek mučené rodiny překrýval od rána do večera hlasitou hudbou! Zatkli ho po anonymním telefonátu na policii. Strážníci, kteří dorazili do domu hrůzy v Guaratibě, popsali situaci na místě jako otřesnou. Když dali klukům (19 a 22) do ruky banány, zhltli je i se slupkou.

Přivázaní k sobě

„Tři členové rodiny jeho rodiny byli špinaví, silně podvyživení a dehydratovaní. Obě děti kvůli nelidským podmínkách zakrněly a vypadaly tak na deset let. Byly připoutané k sobě,“ sdělil jeden z policistů deníku O Globo. „Když jsem je spatřil, rozplakal jsem se. Naší prioritou je teď zajistit rodině náležité lékařské ošetření. Všechny jsme převezli do nemocnice Rocha Faria v Rio de Janeiru,“ řekl vyšetřovatel případu. Zatímco otec rodiny nevypovídá, pár vět už řekla jeho manželka. „Luiz mi nikdy nedovolil pracovat, ani poslat děti do školy. Několikrát jsem se ho pokusila opustit, ale on mi vyhrožoval, že mě zabije, pokud to udělám,“ uvedla na nemocničním lůžku.

Věznil i znásilňoval

Rakušan Josef Fritzl od 28. srpna 1984 věznil ve sklepě svého rodinného domu v Amstetten svou dceru Elisabeth. Pravidelně ji znásilňoval a zplodil s ní sedm dětí, z nichž jedno zemřelo. Dopaden byl v roce 2008. Byl odsouzen k doživotnímu vězení.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.