Bezcitná hyena obrala ženu bez nohy: Ukradl vozík a chodítko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Bezcitná hyena obrala ženu bez nohy: Ukradl vozík a chodítko!

Invalidní důchodkyně Jiřina Dibitanzlová je z krádeže mechanického vozíku nešťastná.
Invalidní důchodkyně Jiřina Dibitanzlová je z krádeže mechanického vozíku nešťastná. (Foto Aha! – Vlaďka Hradská)

Smutek smíšený se vztekem pociťuje invalidní důchodkyně (77) Jiřina Dibitanclová. Okradla ji totiž hyena v lidské kůži! Vloupala se do kolárny a sebrala mechanický invalidní vozík i s chodítkem. Nešťastnou ženu tak de facto uvěznila v bytě.

Bývalá učitelka mateřské školy přišla před dvěma lety o nohu kvůli cukrovce, stejně jako kdysi její matka. Nový model odlehčeného vozíku, upravený na její váhu, pro ni představoval spojení s venkovním světem. „Už jsem si zvykla na to, že když jsem jela s pečovatelkou do obchodu, někteří lidé nás předbíhali nebo strkali lokty. Ale že se najde někdo tak bezcitný a bezcharakterní, to mi nejde do hlavy. Je to odporné,“ vypráví se smutkem v hlase.

Řetízek nepomohl

Na krádež vozíku, který dostala od VZP, přišla pečovatelka. „Vozík byl nový, jezdila jsem na něm ven. Byl v kolárně přivázaný na řetízek. Pečovatelka za mnou dojíždí na kole, a když si ho chtěla dát do kolárny, zjistila, že chybí. Nevím, kde vezmu nový,“ posteskne si seniorka. Vozík, na kterém se pohybuje po bytě, je malý a konstrukčně se na pojížďky po ulici nehodí. „Bylo pro mě těžké smířit se s tím, že jsem přišla o nohu, a teď tohle,“ říká a v očích se jí lesknou slzy.

Policie hledá svědky

Místní policisté podobnou krádež v posledních letech nepamatují. Uvítají každou informaci o podezřelém pohybu v kolárně, nebo o výskytu zdravotnických pomůcek odpovídajících popisu. „Mechanický vozík černé barvy a vysoké chodítko v hodnotě 54 tisíc zmizely z bytového domu v ulici U Trojice v době od pondělí 28. března večer do pátku 1. dubna dopoledne. Kdo něco zahlédl, může volat 158,“ řekl policista Milan Bajcura.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.