Ve vězení plánoval vraždy a vydírání: "Doktor čuně" opustí basu? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ve vězení plánoval vraždy a vydírání: "Doktor čuně" opustí basu?

Jaroslav Barták u soudu.
Jaroslav Barták u soudu. (Foto ara)

Opustí zdi kriminálu? Okresní soud v Jablonci nad Nisou včera rozhodl o podmíněném propuštění lékaře Jaroslava Bartáka (64), zvaného Doktor čuně, z vězení. Verdikt podle serveru rozhlas.cz zatím není pravomocný, státní zástupce si ponechal lhůtu na stížnost.

Lékař si odpykává dvanáctiletý trest za znásilnění, vydírání a sexuální nátlak. Do jeho vypršení mu zbývá zhruba rok. Bývalý šéf a spolumajitel polikliniky v pražských Modřanech si za mřížemi odpykává trest, který mu soud vyměřil mimo jiné za sexuální zneužívání asistentek.

Pokud verdikt nabude právní moci, čeká Bartáka sedmiletý dohled, kdy se bude muset zdržet užívání alkoholu a dalších omamných látek. „Musí se ověřit jeho náprava. Nesmí páchat přestupky ani trestnou činnost,“ řekl soudce Jan Hospodka. Barták je nadále jako obžalovaný v navazující kauze, kdy podle obžaloby ve vězení plánoval vraždy a vydírání.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.