Příroda a světlo si pohrály: To je brána k Rozkoši | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Příroda a světlo si pohrály: To je brána k Rozkoši

Krásu obdivuje i Jitka z Hradce Králové.
Krásu obdivuje i Jitka z Hradce Králové. (Foto Aha! – Jitka Pecharová, ČTK)

Pastva pro oči! Magickým dojmem vyhlíží cesta po levém břehu vodní nádrže Rozkoš na Náchodsku. Vede po ní »zelený tunel« prozářený světlem. Vypadá jako brána do tajemného světa.

Nádheru podél úzké stezky pro pěší a cyklisty mají na svědomí stromy a keře narostlé do klenby a sluneční paprsky, které přes ně prosvítají. Těm, kteří tudy procházejí, se tak naskýtá jedinečný pohled, který může v myšlenkách vyvolávat všelijaké asociace. „Je to jedinečná podívaná. Jako bychom šli do samého lůna přírody, či nebeskou bránou,“ rozplývají se lidé. Aby se té nádhery dostatečně nabažili, podnikají k vodní nádrži Rozkoš romantické procházky znovu a znovu.

Pohled je to dechberoucí.

Jako Tunel lásky

Hříčka přírody na Náchodsku připomíná ve světě jedinečný stromový Tunel lásky s průmyslovou železnicí, který se nachází na Ukrajině. Je vyhledávaným poutním místem turistů, především pak zamilovaných párů. Vytvořily ho vlaky, které při jízdě narážejí do okolní zeleně.



Přečtěte si
Josef124
25. 10. 2022 • 20:59

Příroda je mocná čarodějka . Takové jevy, které vykouzlí, to je prostě nádhera. Já taky ráda fotím různé situace, které se mi v přírodě naskytnou. Koupili jsme si stan z https://armik.cz/ , takže můžeme trávit v přírodě mnohem víc času. Nejradši mám dny při východu a západu slunce .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.