Amatérská fotografka vzlétla dronem nad hory: Podzim z ptačí perspektivy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Amatérská fotografka vzlétla dronem nad hory: Podzim z ptačí perspektivy

Nad mraky zahalujícími údolí září barvy podzimu.
Nad mraky zahalujícími údolí září barvy podzimu. (Foto pro Aha! – Iveta Sahulová Bishai)

Mít křídla jako pták a vidět podzimní krajinu z výšky. Přesně takové záběry toužila pořídit Iveta Sahulová Bishai (44) z Chomutovska. Pořídila si dron a vzlétla nad Krušné hory.

Paní Iveta začala s focením v roce 2019. První snímky krajiny zveřejňovala na sociálních sítích, kde sbíraly pozitivní ohlasy. „Pořídila jsem si dron a začala fotit přírodu z výšky. Miluju Krušné hory. Trávím v nich většinu volného času. Teď na podzim dokáže příroda vykouzlit tak nádhernou podívanou, že jsem neodolala a vše zvěčnila,“ popisuje amatérská fotografka.

V životě dokáže jít za svým snem a je velmi podnikavá. Vede vlastní úklidovou firmu a má nespočet koníčků. „Focení mi velmi pomohlo i v osobním životě. Začala jsem na sobě makat po fyzické i psychické stránce. Vždy, když se mi nějaký snímek povedl a měl velké ohlasy, nakoplo mě to a hrozně potěšilo,“ vypráví, jak sbírání zkušeností a činorodost dokážou udělat život zajímavějším, pestřejším, šťastnějším. Nyní má další plán: „Chtěla bych se ve focení více zdokonalovat a začít to dělat na profesionální úrovni.“

Iveta si vybrala správnou cestu

„Obecně platí, že když budeme dělat něco, co nám bude přinášet radost, stane se to naší celoživotní výzvou a principem. Tvoření, a to jakékoliv, je naším odrazem, v něm se seberealizujeme a nejde o tvoření jen umělecké. Někomu dělá radost pečovat o přírodu, chodit pomáhat do psího útulku nebo poznávat své okolí a cestovat. To vše je pro život lepší než nedělat nic,“ říká psycholožka Radana Rovena Štěpánková. 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.