Američanka zvedla ze země dolar a zkolabovala: Droga ukrytá v bankovce? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Američanka zvedla ze země dolar a zkolabovala: Droga ukrytá v bankovce?

Doktoři dali Renee dohromady, potvrdili předávkování.
Doktoři dali Renee dohromady, potvrdili předávkování. (Foto Facebook)

Pár hodin hrůzy si zažila mladá máma v původně banální situaci. Jen zvedla ze země dolar – a za moment se nemohla hnout ani dýchat. Věří, že v bankovce byla droga.

Renee Parsonsová s manželem Justinem a tříměsíčním miminkem se zastavili u fastfoodu. Když čekala na toaletu, všimla si na zemi dolarové bankovky. „Nepřemýšlela jsem a zvedla ji,“ popsala na Facebooku. Za pár minut se v autě manželovi chlubila, že peníze našla. „A pak to na mě spadlo jako hromada cihel.“ Začalo to v ramenou a rychle se to šířilo celým tělem. „Justine, pomoz mi, nedělám si srandu, cítím se fakt divně,“ vydala ze sebe: „Sotva jsem mohla mluvit a dýchat, Justin na mě křičel, ať neusnu, zatímco volal záchranku.“ Stejně omdlela, zatímco manžel šlapal na plyn, projížděl červené a po městě se řítil stošedesátkou směr nemocnice.

Podle policie fentanyl na bankovce nebyl.

Po pár hodinách ji doktoři dali dohromady a propustili, byla schopná vypovídat na policii. Tam jí řekli, že byla zřejmě bankovka nasáklá drogou, snad fentanylem, a upuštěna, buď náhodou, nebo naschvál jako past. „Ponaučení: I kdyby to byla stodolarovka, nedotýkejte se ji!“ uzavřela příběh se šťastným koncem.

Pochyby expertů

Dr. Rebecca Donaldová pochybuje, že by se Renee mohla předávkovat jen dotykem. „Spíš by měla reakci, kdyby si třela nos či oči nebo lízala prsty,“ řekla pro WSMV News 4. Syntetický opioid fentanyl sice je 50× silnější než morfium a heroin, ale pouhý dotyk potřísněné bankovky by takovou reakci nezpůsobil. Navíc mluvčí nashvilleské policie později uvedl, že na bankovce stopy po fentanylu nebyly.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.